Ειδήσεις

Απολογείται ξανά ο ιερέας που επιτέθηκε με βιτριόλι σε μητροπολίτες – Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η αρχική δίωξη αφορούσε το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης
Ενώπιον της 24ης ανακρίτριας θα βρεθεί σήμερα, ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος επιτέθηκε με καυστικό υγρό εναντίον επτά μητροπολιτών και άλλων μελών του συνοδικού δικαστηρίου τον περασμένο Ιούνιο στη Μονή Πετράκη.

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία, καθώς αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο σε βάρος του και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Η αρχική δίωξη αφορούσε το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και οι λόγοι που οδήγησαν τις δικαστικές αρχές να αλλάξουν την κατηγορία έχουν να κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, με δύο νέα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ανάκριση.

Τα δύο νέα επιβαρυντικά στοιχεία
Το πρώτο στοιχείο αφορά την χημική ανάλυση του καυστικού υγρού. Όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα της ανακρίτριας προς την εισαγγελία για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι ο ρασοφόρος χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96%.

Έτσι, σύμφωνα με το αίτημα της ανακρίτριας, συμπεραίνεται ότι το καυστικό υγρό ήταν ικανό σε σοβαρή έκθεση να επιφέρει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.

Το δεύτερο στοιχείο που καταδεικνύει – κατά την ανάκριση- τον ανθρωποκτόνο δόλο του κατηγορούμενου έχει να κάνει με τα όσα κατέθεσαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς. Υποστήριξαν ότι ο δράστης όχι μόνο στόχευε και έριχνε με δύναμη το καυστικό υγρό στο πρόσωπό τους, αλλά ακολούθησε τα θύματά του ακόμα και όταν προσπάθησαν να κρυφτούν για να τους ρίξει πάνω του το οξύ.

Ο κατηγορούμενος μετά την πρώτη απολογία του τον περασμένο Ιούνιο είχε κριθεί προφυλακιστέος. Τότε είχε δηλώσει μετανιωμένος και είχε υποστηρίξει ότι το καυστικό υγρό το είχε για να κάνει κακό στον εαυτό του, εφόσον οι Μητροπολίτες που μετείχαν στο εκκλησιαστικό δικαστήριο αποφάσιζαν την καθαίρεσή του.

Parapolitika .gr

Σχετικά Άρθρα

Επιπρόσθετη έκπτωση για την εξαγορά στρατιωτικής υπηρεσίας

Evripos 90FM

Αναβαθμίζονται 14 παιδικές χαρές του Δήμου Χαλκιδέων !

Evripos 90FM

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: “Στη ΛΑΡΚΟ γεννηθήκαμε, στη ΛΑΡΚΟ θα μείνουμε”

Evripos 90FM