Ειδήσεις

Άρχισε η «έξοδος» των Παλαιστινίων μετά την εντολή εκκένωσης – Φόβοι για δεύτερη Νάκμπα

Έτοιμο να εισβάλλει στη Γάζα μοιάζει το Ισραήλ καθώς το πρωί της Παρασκευής (13/10) έδωσε εντολή εκκένωσης όλων των αμάχων από τη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό σημαίνει ότι σε 24 ώρες ένα εκατομμύριο άμαχοι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
 
Η Χαμάς κάλεσε τους κατοίκους να μην υπακούσουν στην εντολή του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για τακτικές ψυχολογικού πολέμου. Μάλιστα ήδη κάποιοι κάνουν λόγο για δεύτερη Νάκμπα, γνωστή και ως Παλαιστινιακή Καταστροφή και πιστεύουν ότι πρόκειται για μία επανάληψη των γεγονότων του 1948 που οδήγησε στον μόνιμο εκτοπισμό της πλειοψηφίας των Παλαιστινίων Αράβων.
 
Κίνδυνος τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης
 
Παράλληλα εντείνεται ο κίνδυνος τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί ότι οποιαδήποτε απόφαση απομάκρυνσης αμάχων θα έχει «καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες».
 
Εν τω μεταξύ η απόφαση του Ισραήλ έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, με Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να καλούν το Τελ Αβίβ να σταματήσει.
 
Παράλληλα συνεχίζονται οι μάχες και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, ειδικά μετά τους ανελέητους βομβαρδισμούς στον πολιορκημένο θύλακα. Στους 1.537 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα, ενώ άλλοι 6.612 είναι τραυματίες. Άλλοι 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς.
 
in.gr

Σχετικά Άρθρα

Επιπρόσθετη έκπτωση για την εξαγορά στρατιωτικής υπηρεσίας

Evripos 90FM

Πιθανή μια κρίση στα Ίμια Δεκέμβριο και Ιανουάριο

Evripos 90FM

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Evripos 90FM