Ειδήσεις

Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων δέχθηκε επίθεση σε λιμάνι της Λιβύης –2 νεκροί

Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων δέχθηκε επίθεση σε λιμάνι της Λιβύης –2 νεκροί

Δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας, δέχθηκε επίθεση σε λιμάνι της Λιβύης από πολεμικό αεροσκάφος αγνώστων στοιχείων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος Έλληνας και ένας αλλοδαπός, μέλη του πληρώματος. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης δύο ακόμα μέλη του πληρώματος αλλοδαποί.

 

Για το τραγικό περιστατικό το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο της εταιρείας που διαχειρίζεται το πλοίο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το δεξαμενόπλοιο ARAEVO που μετέφερε 12.600 τόνους πετρέλαιο, βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι DERNA Λιβύης, με συνολικά είκοσι έξι 26 άτομα πλήρωμα, εκ των οποίων τρεις Έλληνες και είκοσι τρεις αλλοδαποί (21 Φιλιππινέζοι, 02 Ρουμάνοι).

Για περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών για τις, κατά λόγο αρμοδιότητας, δικές του ενέργειες.

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφορόλογητο μόνο μέσω καρτών – Υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα οι συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ

Evripos 90FM

Ορεινός Δρόμος Σωκράτης 2024: Μία μοναδική εμπειρία μνήμης, αθλητισμού και φύσης

Evripos 90FM

Αυτά είναι τα μέλη της οργάνωσης που ρήμαζε σπίτια από τον Ωρωπό έως την Χαλκίδα

Evripos 90FM