Ειδήσεις

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στον υποβιβασμό της ΔΟΥ Χαλκίδας: Εργαζόμενοι και φορείς ενώνουν τις φωνές τους (φωτο)

Σε μια δυναμική κινητοποίηση, πλήθος εκπροσώπων φορέων και εργαζόμενοι της ΔΟΥ Χαλκίδας συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τον επικείμενο υποβιβασμό και την μεταφορά αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας σε κεντρικές Υπηρεσίες της Αττικής.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ νομών Βοιωτίας και Εύβοιας, και συνοδεύεται από τρίωρη στάση εργασίας, η οποία έχει κηρύξει σήμερα η ΔΟΥ Χαλκίδας, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να αντισταθούν στην αδικία..

Στόχος της κινητοποίησης είναι η άσκηση πίεσης προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για την επανεξέταση της απόφασης, η οποία, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην εύρυθμη λειτουργία της ΔΟΥ Χαλκίδας, όσο και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εκπρόσωποι εργαζομένων από τη ΔΟΥ Βοιωτίας και την Εύβοιας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς όλους τους φορείς που έσπευσαν να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος του συλλόγου ο κ. Λιάσκος όπου όπως τόνισε και στη χθεσινή του συνέντευξη στον Evripo 90fm και επανέλαβε και στη συνέντευξη τύπου: ”Μετά το σοκαριστικό γεγονός να προκύπτουν τέτοιου είδους φαινόμενα μέσα από τα σπλάχνα της υπηρεσίας, την ευθύνη για την διερεύνηση τέτοιου είδους περιστατικών  δεν την έχουν οι εργαζόμενοι αλλά η διοικήσεις. Οι ίδιοι που έκαναν τις τοποθετήσεις στις καίριες θέσεις έχουν την ευθύνη των υπαλλήλων.

Ο κ. Λιάσκος υπογράμμισε τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει ο υποβιβασμός στην εύρυθμη λειτουργία της ΔΟΥ Χαλκίδας και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Επεσήμανε ότι οι φορολογούμενοι από περιοχές όπως η Ιστιαία, η Κάρυστος και η Σκύρος θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν στην Αθήνα, δημιουργώντας ταλαιπωρία και αυξάνοντας το κόστος συμμόρφωσης. Τονίζοντας ότι η διοίκηση της ΑΑΔΕ τιμωρεί το σύνολο των εργαζομένων αλλά και τον Ευβοιώτικο λαό.

Συμπαράσταση από άλλες ΔΟΥ:

Εκπρόσωπος από την ΔΟΥ Τρικάλων, παρόντας στην κινητοποίηση, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζομένους της ΔΟΥ Χαλκίδας. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ”Συνάδελφοι έχουμε πόλεμο, στον πόλεμο η θα κερδίσουμε η θα χάσουμε ας διαλέξουμε τι θα κάνουμε” και κάλεσε σε συλλογική δράση, τονίζοντας την ανάγκη για πανελλαδική στάση εργασίας από όλες τις ΔΟΥ.

Ελπίδα για ανατροπή:

Η κινητοποίηση έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καλώντας για επανεξέταση της άδικης απόφασης. Η ελπίδα για ανατροπή παραμένει ζωντανή, με τους εργαζόμενους και τους φορείς να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση.

Σχετικά Άρθρα

Εισαγγελική παρέμβαση για τους “κοριούς” στα κόμματα – ΒΙΝΤΕΟ

Evripos 90FM

Ερέτρια – Σήφης Βαλυράκης: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται δυο ψαράδες για τον θάνατό του

Evripos 90FM

Τράπεζα της Ελλάδος

Evripos 90FM