ΔημοφιλήΕιδήσεις

Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Ριτσώνα: Μάχη με τις φλόγες για την αποφυγή επέκτασης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι της Κυριακής ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς εκτεταμένη πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην περιοχή της Ριτσώνας, Εύβοιας.  Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13:30 περίπου, με τους πυκνούς καπνούς να καλύπτουν ολόκληρη την περιοχή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβεστικά οχήματα, 70 πυροσβέστες, 3 ελικόπτερα και 1 αεροπλάνο από Χαλκίδα, Θήβα και Οινόφυτα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης εξελίσσεται με δυσκολία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι τροφοδοτούν την πυρκαγιά, ενώ γίνονται συνεχόμενες εκρήξεις στο εσωτερικό του εργοστασίου, πιθανότατα από εύφλεκτα υλικά. Στο εργοστάσιο ανακύκλωσης υπάρχουν αποθηκευμένα πλαστικά και άλλα εύφλεκτα υλικά, καύση των οποίων μπορεί να εκπέμψει τοξικούς καπνούς.

Η φωτιά απειλεί γειτονικές επιχειρήσεις και αγγίζει επικίνδυνα την Δομή Φιλοξενίας Ανηλίκων Ριτσώνας.

Ωστόσο, οι αρμόδιες αρχές τονίζουν πως η Δομή, βάσει της τρέχουσας κατεύθυνσης του ανέμου, δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο.

Πληρώματα της ΕΜΑΚ βρίσκονται επίσης στο σημείο για προληπτικούς λόγους, ενώ η Αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμους στην περιοχή για την διευκόλυνση της πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Η μάχη με τις φλόγες παραμένει άνιση, με τους πυροσβέστες να δίνουν heroic μάχη για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Συνιστάται στους κατοίκους της περιοχής να παραμένουν σε κλειστούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά Άρθρα

Επιχείρηση-σκούπα κατά του παρεμπορίου από σήμερα – Καταγγελίες στο 1520

Evripos 90FM

Σε επίπεδα ρεκόρ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Evripos 90FM

Ποιος Δήμος της Εύβοιας συμμετέχει στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης ”Νταντάδες της Γειτονιάς”;

Evripos 90FM