ΔημοφιλήΕιδήσεις

Γονείς “online καθηγητές” με το e-parents: Απουσίες, βαθμοί και διαγωνίσματα στο χέρι τους

Η εφαρμογή e-Parents, που προωθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, έρχεται να φέρει την ψηφιακή εποχή στα σχολεία, δίνοντας στους γονείς άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες για την πρόοδο των παιδιών τους και ενισχύοντας την επικοινωνία με το σχολείο.

Λειτουργίες:

  • Πρόσβαση σε σχολικά δεδομένα: Οι γονείς θα μπορούν να βλέπουν online τις απουσίες, τους βαθμούς, την πρόοδο και το τετράδιο ύλης κάθε μαθήματος.
  • Ενημέρωση για εκδρομές και γιορτές: Θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για σχολικές εκδηλώσεις και θα μπορούν να δώσουν ψηφιακή συγκατάθεση για τη συμμετοχή των παιδιών τους.
  • Επικοινωνία με εκπαιδευτικούς: Θα μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με τους καθηγητές και τον ψυχολόγο του σχολείου.
  • Έκδοση ψηφιακών εγγράφων: Θα μπορούν να εκδίδουν ψηφιακά υπογεγραμμένα πιστοποιητικά προόδου.
  • Αυστηροποίηση πλαισίου απουσιών: Ο κανονισμός γίνεται πιο αυστηρός, με μία απουσία για καθυστερήσεις έως 15 λεπτά και υποχρεωτική ιατρική γνωμάτευση για απουσίες άνω των 2 ημερών.

Πλεονεκτήματα:

  • Διαφάνεια και έλεγχος: Οι γονείς θα έχουν πρόσβαση σε πλήθος πληροφοριών για την σχολική ζωή των παιδιών τους.
  • Βελτιωμένη επικοινωνία: Η επικοινωνία με το σχολείο γίνεται πιο άμεση και αποτελεσματική.
  • Απλοποίηση γραφειοκρατίας: Καταργούνται τα φυσικά έγγραφα και η επικοινωνία ψηφιοποιείται.
  • Ενίσχυση της σχολικής ασφάλειας: Οι καθηγητές μπορούν να ενημερώνουν άμεσα τους γονείς για τυχόν προβλήματα.

Συνολικά, η εφαρμογή e-Parents αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του ψηφιακού σχολείου, προσφέροντας στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο για την καλύτερη υποστήριξη της μαθησιακής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε
«Με τον υπουργό που έχουμε στο υπουργείο Παιδείας , νομίζω ότι κανείς στη χώρα, όχι στο τραπέζι που καθόμαστε , δεν μπορεί να σκεφτεί ότι ψηφιακό μπορεί να χρειάζονται τα παιδιά μας, που και πάνω από αυτά που σήμερα θεωρούμε ότι χρειάζονται, θα υπάρξει ως άμεση παρέμβαση . “Δρομολογεί” ο υπουργός, το πρόγραμμα e-Parents , το οποίο “δρομολογούσε” και από το προηγούμενο υπουργείο (Ψηφιακής Ανάπτυξης) για το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο ο γονιός πλέον θα έχει έναν φάκελο, μια ανοικτή επικοινωνία με το σχολείο, για να μπορεί να βλέπει αν έγινε κάτι στην τάξη, να μπορεί να μαθαίνει αν είχε κάτι το φαγητό του παιδιού, έπεσε κάτω, έκανε απουσία, που ήταν τις δυο πρώτες ώρες. Αυτό είναι κάτι που έχουν πολλά ιδιωτικά σχολεία, τα δημόσια σχολεία έχουν μείνει πίσω και πρέπει άμεσα να δώσουμε τη δυνατότητα αυτή».

Σε ερώτηση πότε προβλέπετε να γίνει, η υφυπουργός απάντησε ότι θα γίνει μέσα στη σχολική χρονιά.
Γιατί υπάρχουν κενά
«Γιατί δεν είναι σε θέση το υπουργείο να ξέρει στις 7-8 του μηνός που αναλαμβάνουν θέση οι εκπαιδευτικοί αν όλοι θα πάνε εκεί. Μπορεί να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος μένει στην Αθήνα, έχει δηλώσει Χανιά και είτε κάτι δεν έχει υπολογίσει σωστά είτε τελευταία στιγμή κάποιο απρόοπτο έγινε στην οικογένειά του και δεν θα πάει στα Χανιά. Αυτό από την πλευρά του υπουργείου έχει ένα πέναλτι για μη διορισμό του αυτή και την επόμενη σχολική χρονιά. Αυτό, όμως, για το σύστημα δεν σημαίνει κάτι γιατί το σχολείο θα έχει ένα κενό, το οποίο θα πρέπει γρήγορα να αναπληρώσει» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντώντας στην ερώτηση γιατί υπάρχουν κενά στα σχολεία.

Σχετικά Άρθρα

Πέραμα: «Σταματήστε την καταδίωξη», οι διάλογοι στους ασυρμάτους ! Αλέξης Κούγιας: «Η εντολή να μη συνεχιστεί η καταδίωξη δεν ήταν στην ομάδα ΔΙΑΣ του Χαϊδαρίου»

Evripos 90FM

Αττική Οδός: Πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση ύψους 2.000 ευρώ στους εγκλωβισμένους οδηγούς

Evripos 90FM

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ : Όποιος δεν ακολουθεί τις αποφάσεις της Εκκλησίας, να πάει σπίτι του!

Evripos 90FM