Ειδήσεις

Η Άννα Παππά Καταγγέλλει Αδικαιολόγητες Καθυστερήσεις στο Μουσικό Σχολείο

Ξεσπάθωσε η  κ. Άννα Παππά για την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας στη Νέα Αρτάκη που έχει βαλτώσει σε μια θάλασσα καθυστερήσεων, αφήνοντας μαθητές, γονείς και καθηγητές να αναρωτιούνται πότε θα ολοκληρωθεί επιτέλους το πολυαναμενόμενο έργο.
Σε ερώτηση της προς τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα η Άννα Παππά αναρωτιέται αν στη 2η Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει Μ.Πέμπτη 2/5/2024 με θέμα «Τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου «Ανέγερση Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας στο ΟΤ 69Α στη Νέα Αρτάκη» πότε θα γίνει τελικά η παράδοση του έργου και η διοικητική παραλαβή του προς χρήση διότι όπως τόνισε, οι τελευταίες 4η παράταση (παραμονές Χριστουγέννων 2023))και τη γενικότητα των αιτιολογιών που αναφέρετε στην απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, γεννιούνται σοβαρότατες αμφιβολίες;

Ποιο συγκεκριμένα

Ερώτηση προς τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα,
✔️για τη 2η Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει Μ.Πέμπτη 2/5/2024 στις 14:00μμ στο Δημαρχείο Χαλκίδας,Φαρμακίδου 15
✅Θέμα «Τεράστιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου «Ανέγερση Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας στο ΟΤ 69Α στη Νέα Αρτάκη»
☑️Η σύμβαση εκτέλεσης του έργου “ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ Ο.Τ 69Α ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ (ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ)”, προϋπολογισμού 7.285.000 ευρώ με Φ.Π.Α. υπεγράφη στις 1/9/2020 μεταξύ της Δημάρχου Χαλκιδέων και της αναδόχου εταιρείας ΑΤΕΣΕ ΑΕ για ποσό σύμβασης 3.236.230,23 ευρώ.
☑️Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή Μουσικού σχολείου στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης, του Δήμου Χαλκιδέων, σε έκταση 2.190,68 τ.μ δημοτικού οικοπέδου, το οποίο θα στεγάζει Γυμνάσιο και Λύκειο και θα είναι χωρητικότητας 300 μαθητών.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είχε οριστεί σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης ήτοι μέχρι τις 28/02/2022
Η περαίωση του έργου θα γινόταν δηλαδή στις ‼️‼️28/02/2022‼️‼️
☑️Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε ο χορός των «γνωστών» τεράστιων παρατάσεων των έργων του Δήμου Χαλκιδέων και ο γολγοθάς γονέων ,μαθητών και καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας, που ενώ ανέμεναν με αγωνία την ολοκλήρωση του, αυτό έχει καταντήσει γεφύρι της Άρτας χωρίς καμία δημόσια δέσμευση από τη δημοτική Αρχή ,για το πότε επιτέλους θα παραδοθεί σε χρήση.
Εγκεκριμένες δοθείσες παρατάσεις προηγουμένου Δημοτικού Συμβουλίου:
❌1η Παράταση με την υπ’αριθμ . 63/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μέχρι τις 28/02/2023 δηλαδή κατά 365 ολόκληρες ημέρες( 1 έτος!!!!!) με τις κάτωθι αιτιολογίες και χωρίς υπαιτιότητα του εργολάβου!
☑️Το χρονικό διάστημα των 50 ημερών που απαιτήθηκε για τη μεταφορά του 12 Νηπιαγωγείου Αρτάκης
☑️Το χρονικό διάστημα των 71 ημερών κατά τον οποίο επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες
☑️Χρόνος που απαιτήθηκε για την έγκριση του 1ου ΑΠΕ και της πληρωμής των εγκεκριμένων λογαριασμών κατά την οποία η ανάδοχος εταιρεία οδηγήθηκε σε μικρή ανάπτυξη των εκτελουμένων εργασιών.
☑️Χρόνος που απαιτήθηκε για τις μελέτες για τη διάνοιξη το πεζοδρόμου κατά μήκος της νότιας πλευράς του οικοπέδου
❌2η Παράταση με την υπ’αριθμ . 193/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι τις 31/10/2023 δηλαδή άλλους 8 ολόκληρους μήνες με τις κάτωθι αιτιολογίες και πάλι χωρίς υπαιτιότητα του εργολάβου!
☑️Χρόνος που απαιτήθηκε για την έγκριση του 2ου ΑΠΕ και της πληρωμής των εγκεκριμένων λογαριασμών κατά την οποία ΠΑΛΙ η ανάδοχος εταιρεία οδηγήθηκε σε μικρή ανάπτυξη των εκτελουμένων εργασιών.
☑️Χρόνος που απαιτήθηκε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την υπογραφή της σύμβασης για το έργο της διάνοιξης το πεζοδρόμου κατά μήκος της νότιας πλευράς του οικοπέδου.
☑️Λήξη ΕΣΠΑ 2014-2020 στις 31-12-2023
❌3η Παράταση με την υπ’αριθμ . 193/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι τις 08/12/2023 με τις κάτωθι αιτιολογίες και πάλι χωρίς υπαιτιότητα του εργολάβου!
☑️Καθυστερήσεις που προέκυψαν για την εκπόνηση, έγκριση και κοινοποίηση του 2ου ΑΠΕ
☑️Καθυστερήσεις που προέκυψαν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες
☑️Εργασίες διάνοιξης του πεζόδρομου κατά μήκος της νότιας πλευράς του οικοπέδου
❌4η Παράταση με την υπ’αριθμ . 350/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι τις 08/12/2024 δηλαδή πάλι κατά 365 ολόκληρες ημέρες( 1 έτος!!!!!) με τις κάτωθι αιτιολογίες και χωρίς υπαιτιότητα του εργολάβου!
☑️Λήξη ΕΣΠΑ 2014-2020 στις 31-12-2023
☑️Υπόλοιπο ανεκτέλεστων εργασιών 32,63%
☑️Προκειμένου να ενταχθεί στο επόμενο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-20
Κα Δήμαρχε,
👎Από την αρχή της λειτουργίας του το 2014 το Μουσικό Γυμνάσιο στεγάζεται σε ένα κτίριο βιοτεχνικών προδιαγραφών, με ανεπαρκείς αίθουσες και κοντέινερ, με ακατάλληλους χώρους για να στεγάσουν τα μαθήματα συνόλων που προβλέπονται από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου τα παιδιά αναγκάζονται να μεταφέρουν στα χέρια βαριά μουσικά όργανα λόγω έλλειψης μονωμένων τάξεων, όπου τα παιδιά σιτίζονται στο «πόδι», λόγω έλλειψης τραπεζαρίας, και όπου πολλά ταλαντούχα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν λόγω του περιορισμού του αριθμού εισακτέων εξαιτίας της ακαταλληλότητας του κτιρίου. Μια ακαταλληλότητα που οδηγεί, εκτός των προαναφερθέντων και σε οργανικά κενά.
1️⃣Εξηγήστε μας, πως είναι δυνατόν να δίνονται τόσες παρατάσεις με παρεμφερείς ,αόριστες και επαναλαμβανόμενες αιτιολογίες για τη πολυαναμενόμενη παράδοση προς χρήση ενός τόσο αναγκαίου έργου που είχε συμβατική προθεσμία κατασκευής και περαίωσης, μόλις 18 μήνες ήτοι μέχρι τις 28/02/22?
2️⃣Αναφέρετε, στις αιτιολογίες των παρατάσεων, ότι η ανάδοχος εταιρεία οδηγήθηκε σε μικρή ανάπτυξη των εκτελουμένων εργασιών και απαιτήθηκε πολύς χρόνος για την σύνταξη και έγκριση 1ου και 2ου ΑΠΕ( ο 1ος ΑΠΕ εγκρίθηκε στις 8/02/23!!!!!20 ημέρες πριν τη λήξη της συμβατικής προθεσμίας του έργου!!!!) και για τη πληρωμή των εγκεκριμένων πιστοποιήσεων πληρωμής .
Τα έργα του Δήμου Χαλκιδέων δεν εκτελούνται βάση εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ή ακολουθείτε άλλη νομοθεσία Δημοσίων Έργων?
3️⃣Γιατι οδηγήσατε ένα ολόκληρο έργο που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ5021484 και επιλέξιμη δαπάνη 3.236.230,23 ευρώ στην αναζήτηση νέας χρηματοδότησης για να ολοκληρωθεί, συν τις επιπλέον μεγάλες δαπάνες των αναθεωρήσεων που θα προκύψουν λόγω των τεράστιων παρατάσεων επειδή ΑΠΛΑ δεν το ολοκληρωσατε μεχρι τις 31/12/23(Λήξη ΕΣΠΑ 2014-2020), ενώ είχατε υπεραρκετό χρόνο να το ολοκληρώσετε?
4️⃣Γιατι στερείτε στο δήμο Χαλκιδέων τη δυνατότητα ένταξης νέων έργων στο επόμενο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 και ξαναπροτείνετε τα ίδια που είχαν ενταχθεί επι εποχή Δ.Α.Παγώνη και σέρνονται ανολοκλήρωτα στη δεύτερη θητεία σας;
5️⃣Θα μας ενημερώσετε επιτέλους, ποιος τελικά ευθύνεται εφόσον οι τεράστιες παρατάσεις εγκρίθηκαν χωρίς καμία υπαιτιότητα του εργολάβου;
6️⃣Θα μας ενημερώσετε επιτέλους υπεύθυνα, πότε θα γίνει τελικά η παράδοση του έργου και η διοικητική παραλαβή του προς χρήση, γιατί σύμφωνα με τη τελευταία σας 4η παράταση (παραμονές Χριστουγέννων 2023)και τη γενικότητα των αιτιολογιών που αναφέρετε στην απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, γεννιούνται σοβαρότατες αμφιβολίες;
Για τη ΝΕΑ ΠΟΛΗ
Άννα Παππά
Έυη Αγουρζενιτζίδου-Δαφνή

Σχετικά Άρθρα

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2023: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία

Evripos 90FM

Ο καιρός για σήμερα στο νησί μας!

Evripos 90FM

Μακελειό στο Βελιγράδι: Δεν έχει ποινική ευθύνη ο δράστης επειδή δεν έχει κλείσει τα 14 – Μία μαθήτρια σε κρίσιμη κατάσταση

Evripos 90FM