Ειδήσεις

Η ΕΣΕΕ Εύβοιας Συντάσσεται με το Αίτημα για Παράταση στην Επιβολή Κυρώσεων για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας εκφράζει την πλήρη στήριξή της στην επιστολή που απέστειλε η ΕΣΕΕ προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νίκη Κεραμέως, με αίτημα για παράταση στην επιβολή κυρώσεων για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στο λιανεμπόριο, η οποία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Στην επιστολή της, η ΕΣΕΕ επισημαίνει σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, καθιστώντας την παράταση επιβεβλημένη.

Πιο συγκεκριμένα, τονίζεται:

  • Η πρόσφατη έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου, μόλις 24 ώρες πριν την έναρξη εφαρμογής, αφήνει αναπάντητα πολλά ερωτήματα για τους εμπόρους και τα λογιστικά γραφεία.
  • Οι σύνθετες τεχνικές απαιτήσεις του μέτρου δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες προσαρμογής για τις ΜμΕ, ιδιαίτερα εν μέσω της τουριστικής περιόδου, όπου ο φόρτος εργασίας είναι αυξημένος.
  • Παράλληλα, οι ίδιες επιχειρήσεις καλούνται να υλοποιήσουν και τη δεύτερη φάση του ψηφιακού μετασχηματισμού, διασυνδέοντας τα POS με τα ταμειακά συστήματα και συμμορφούμενοι με την υποχρεωτική διαβίβαση δεδομένων συναλλαγών στην ΑΑΔΕ σε πραγματικό χρόνο.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του εμπορικού κόσμου για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργος Καρανίκας, συναντήθηκε με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Γιώργο Τζιλιβάκη.

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να λάβει σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και να προχωρήσει στην απαραίτητη παράταση, διασφαλίζοντας ομαλή και εύρυθμη υλοποίηση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Κι όμως ο γάμος επηρεάζει το… σάκχαρο – Τι έδειξε έρευνα

Evripos 90FM

Ρόδος: Συγκλονίζει η ιστορία του πατέρα που παρέδωσε το παιδί του στην εφορία

Evripos 90FM

Κορονοϊός: Νέο αρνητικό ρεκόρ! 6677 νέα κρούσματα, 104 νεκροί και 657 διασωληνωμένοι! Πονοκέφαλος και για την Εύβοια! 

Evripos 90FM