Ειδήσεις

Η συχνή κατανάλωση τσαγιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη

Η συχνή κατανάλωση μαύρου ή πράσινου τσαγιού – τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια τη μέρα – συνδέεται με 17% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 μέσα στην επόμενη δεκαετία, δείχνει μια νέα μεγάλη κινεζική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη – συστηματική ανασκόπηση και μετα-ανάλυση 19 ερευνών από οκτώ χώρες (Κίνα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Βρετανία, Ολλανδία, Γαλλία, Φινλανδία, Σιγκαπούρη) με στοιχεία συνολικά για περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους – με επικεφαλής την Σιαγίνγκ Λιο του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Γουχάν, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μελέτης του Διαβήτη (EASD) στη Στοκχόλμη (19-23 Σεπτεμβρίου), αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η νέα μελέτη βρήκε ότι κάθε έξτρα φλιτζάνι τη μέρα μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά περίπου 1%. Σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου τσάι, εκείνοι που έπιναν ένα έως τρία φλιτζάνια καθημερινά, είχαν 4% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη, ενώ η μείωση του κινδύνου έφτανε το 17% για όσους έπιναν περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια τη μέρα κατά μέσο όρο.

Είναι γνωστό ότι το τσάι ωφελεί την υγεία, επειδή έχει διάφορες αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ουσίες. Η μείωση του κινδύνου αφορά εξίσου άνδρες και γυναίκες, καθώς επίσης τόσο το πράσινο τσάι (που κατά την επεξεργασία του δεν αφήνεται να οξειδωθεί πολύ) όσο και το μαύρο τσάι (που οξειδώνεται εωσότου μαυρίσει).

“Τα ευρήματα μας είναι πολύ ενθαρρυντικά, επειδή δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν κάτι τόσο απλό όσο το να πίνουν τέσσερα φλιτζάνια τσαγιού τη μέρα, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2”, δήλωσε η Λι.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Λευκός Οίκος πιέζει για τη μεταρρύθμιση στην Ουόλ Στρίτ

Evripos 90FM

Ρόδος: Καταθέτει σήμερα πρόσωπο-«κλειδί» για την υπόθεση βιασμού της 8χρονης -Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή

Evripos 90FM

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Evripos 90FM