Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας επισημαίνει ότι έχει λάβει καταγγελίες γιατρών που αφορούν σε εξαπάτησή τους για δήθεν πληρωμές από ασφαλιστικά ταμεία.
«Από συναδέλφους ιατρούς λάβαμε καταγγελίες για προσπάθεια εξαπάτησης τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και μέσω email, για δήθεν πληρωμές χρηματικού ποσού από ασφαλιστικά ταμεία. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο καλών επέμενε να συνδεθεί ο ιατρός, κατά την ώρα της επικοινωνίας, με το e-banking, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να πιστωθούν χρηματικά ποσά», σημειώνει ο ΙΣΕ, και προσθέτει:
«Εναλλακτικά μέσω email ζητούν να συνδεθούν σε επισυναπτόμενους συνδέσμους (links) για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού. Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων, όσον αφορά τέτοιου τύπου τηλεφωνικές κλήσεις ή και emails, μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια υφαρπαγής τραπεζικών κωδικών».
