Ειδήσεις

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Νέο «κύμα» κακοκαιρίας «χτυπά» τη χώρα

Νέο «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας από σήμερα, Τρίτη (28.11.23) με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το meteo.gr, βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τη Βορειοδυτική Ευρώπη, κινούμενο γρήγορα νοτιοανατολικά προς την Αδριατική Θάλασσα, θα προκαλέσει διήμερη κακοκαιρία με δυνατούς ανέμους, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, κυρίως σήμερα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

–Την Τρίτη 28/11 προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι έντονες και αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο, στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και του Ανατολικού Αιγαίου, και στη Θράκη.

-Την Τετάρτη 29/11 τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου έως τις μεσημεριανές ώρες αναμένονται βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται σε Νότια και Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο, Κυκλάδες και τις πρώτες πρωινές ώρες σε Ανατολική Στερεά και Νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη, όπου αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Παράλληλα, την Τρίτη αναμένεται σημαντική ενίσχυση των νότιων-νοτιοδυτικών ανέμων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29/11/2023

Σχετικά Άρθρα

Διευκολύνσεις από την ΕΕ στην παροχή βίζας σε Τούρκους

Evripos 90FM

Ρωξάνη Μπέη: Συγγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη – Δεν έδωσα εντολή να σβήσουν τα ονόματα

Evripos 90FM

Στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Evripos 90FM