Ειδήσεις

Καμία ανταλλαγή ομήρων πριν από το τέλος του πολέμου δήλωσε η Χαμάς

Ο ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι το ζήτημα της ανταλλαγής ομήρων θα τεθεί μόνο μετά το τέλος του πολέμου. Σε ανακοίνωσή του, ο αρχηγός της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας» και πρόσφεραν διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση ομήρων με ανταλλαγή κρατουμένων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση.

 

Περίπου 150 άνθρωποι, στρατιώτες και πολίτες διαφορετικών εθνικοτήτων απήχθησαν από την Χαμάς κατά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σαββατοκύριακο στην ισραηλινή επικράτεια. Χθες το βράδυ η Χαμάς απείλησε να εκτελέσει ομήρους που κρατά σε αντίποινα για τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Καταριανοί διαμεσολαβητές είχαν χθες επείγουσες συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν την ελευθερία για γυναικόπαιδα από το Ισραήλ που απήχθησαν από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση και κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.

Σχετικά Άρθρα

Ζάκυνθος: Οι βρύσες βγάζουν πετρέλαιο – Αίτημα να τεθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Evripos 90FM

Τραγωδία με δύο νεκρούς λόγω κακοκαιρίας σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς

Evripos 90FM

Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας

Evripos 90FM