Ειδήσεις

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ μάσκας ! Τι δείχνει νέα έρευνα για την αποτελεσματικότητά της…

Σε ποσοστό 53% αποτρέπει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό η χρήση μάσκας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας, στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες ειδικοί.

Η χρήση μάσκας είναι το αποτελεσματικότερο -πέρα από τα εμβόλια- μη φαρμακευτικό μέτρο προφύλαξης από την Covid-19, μειώνοντας κατά 53% τις μολύνσεις από κορονοϊό, σύμφωνα με μια νέα διεθνή μελέτη, την πιο ολοκληρωμένη του είδους της μέχρι σήμερα, στην οποία συμμετείχε και μια Ελληνίδα επιστήμονας της διασποράς.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Εδιμβούργου στη Σκωτία και Μόνας στη Μελβούρνη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal» (BMJ), σύμφωνα με τον «Γκάρντιαν», αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση και συστηματική ανασκόπηση) 35 επιστημονικές έρευνες από διάφορες χώρες.

Στη μελέτη συμμετείχε και η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ευρώπη Θεοδωράτου του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ (2003). Συνδυάζοντας τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, η νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι από όλες τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, συγκριτικά η μάσκα μειώνει την πιθανότητα να μολυνθεί κάποιος από κορονοϊό κατά 57%, έναντι μείωσης 25% από την τήρηση των αποστάσεων.

Γι’ αυτό, οι ερευνητές τόνισαν την ανάγκη να συνεχιστεί η χρήση μάσκας παράλληλα με τους εμβολιασμούς.

Σχετικά Άρθρα

Αλέξης Κούγιας: Διαψεύδει ότι χαρακτήρισε την Ρούλα Πισπιρίγκου ως την «πιο αθώα κατηγορούμενη»

Evripos 90FM

Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Evripos 90FM

Χαλκίδα: Ανήλικος έκλεψε δύο μηχανές !

Evripos 90FM