Ειδήσεις

Ξεκινάει νέος κύκλος κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες για 30.000 ανέργους

Ξεκινά σήμερα 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 14.00, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε ένα νέο κύκλο κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων για  30.000 ανέργους, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.
 
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες”, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη συμμετάσχει έως τώρα σε προγράμματα κατάρτισης 110.000 άνεργοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΥΠΑ.
 
Τα προγράμματα έχουν ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.
 
Στο πλαίσιο του νέου κύκλου που ξεκινά, ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω gov.gr στη διεύθυνση:
 
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-gia-ten-katartise-meso-ton-kedibim-ton-aei-kai-ton-adeiodotemenon-kdbm
 
Όσοι υποβάλουν αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελούμενων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.  Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί μέσω των Κέντρων Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Α.Ε.Ι. και αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ.
 
Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:
 
https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis
 
και
 
https://www.voucher.gov.gr/

Σχετικά Άρθρα

Χαλκίδα: Έκθεση φωτογραφίας ”Ντροπή – Ευρωπαϊκές ιστορίες”

Νίκη Σμπιλίρη

Ο πληθωρισμός αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες των Ευρωπαίων

Evripos 90FM

Γρίφος η εξαφάνιση 46χρονου δύτη στη Σαλαμίνα – Σκηνοθετημένη η εξαφάνισή του;

Evripos 90FM