Ειδήσεις

Νάξος: Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά – Μάχη από αέρα και στεριά για τον περιορισμό της φωτιάς

Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η φωτιά στην Νάξο. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο στο οποίο ρίχνουν το βάρος οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι εκείνο στην Κινήδαρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή τη στιγμή δεν απειλείται κάποιος οικισμός, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα και συγκεκριμένα τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Στο μεταξύ έχουν ενισχυθεί και οι επίγειες δυνάμεις προκειμένου να καταφέρουν να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Στην περιοχή επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρων και εθελοντών.

Η νύχτα ήταν δύσκολη για τα ορεινά του νησιού αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, μαινόταν σε δύο μέτωπα, βόρεια της Απειράνθου και νότια της Κεραμωτής.

Νωρίτερα χάρη στην άοκνη προσπάθεια των πυροσβεστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το χωριό Μονή που το απείλησε η φωτιά.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραναν το έργο της κατάσβεσης. Σημειώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 13:00 από την Κεραμωτή και κατευθύνθηκε προς την Κόρωνο. Πέρασε από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο και επεκτάθηκε στο όρος Φανάρια φτάνοντας μέχρι τους Σίφωνες, Μονή και Απείρανθο.

 

Σχετικά Άρθρα

Αμφίπολη: Αποκαλύφθηκε η Περσεφόνη στο ψηφιδωτό – Φορά λευκό χιτώνα

Evripos 90FM

Διαλυμένο κράτος: Τα πειθαρχικά δεν λειτουργούν, οι επίορκοι βασιλεύουν

Evripos 90FM

ΕΥΒΟΙΑ: Στους 16 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα – Βελτίωση από το απόγευμα

Evripos 90FM