Ειδήσεις

Σε προσωρινή αργία ο πρόεδρος Εφετών για τo «κύκλωμα των ακινήτων»

Σε προσωρινή αργία τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, ο πρόεδρος Εφετών, Γιώργος Ευσταθίου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κυκλώματος των ακινήτων».

Τα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ άλλων δικηγόροι, εισαγγελείς και εφοριακοί, φέρονται να συνέστησαν εικονικές εταιρείες για αξιοποίηση ακινήτων μέσω των οποίων παραπλανούσαν ιδιώτες λέγοντάς τους ότι θα μεσολαβήσουν σε υποθέσεις πλειστηριασμών.

Η δίωξη που ασκήθηκε είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά τις κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος, δωροδοκίας, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης αλλά και αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος όπως παράβαση καθήκοντος κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο πριν από λόγο καιρό είχε θέσει σε αργία μια εφέτη σύζυγο δικηγόρου που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση.

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

FT: Πρωτογενές έλλειμμα 1,5% βλέπει για φέτος το ΔΝΤ και απειλεί να άρει τη στήριξη εάν δεν γίνει διαγραφή χρέους

Evripos 90FM

ΗΠΑ: Η Συρία βγάζει από τις αποθήκες χημικά όπλα

Evripos 90FM

Ανατροπή με το Market Pass: Ποιοι πληρώνονται σήμερα, ποιοι θα λάβουν την ενίσχυση την ερχόμενη εβδομάδα

Evripos 90FM