ΕιδήσειςΥγεία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 η δράση πληθυσμιακού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, η οποία διήρκησε δύο μήνες και προσφέρθηκε δωρεάν σε γυναίκες όλων των ηλικιών σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Η πρωτοβουλία, που υλοποιήθηκε από το “Βοήθεια στο σπίτι” του Δήμου, έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την προάσπιση της ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 71 δειγματοληψίες από τις μαίες του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, Ιωάννα Καμτσίκα και Ελένη Πετροπούλου, στις οποίες οφείλονται θερμές ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία τους. Επιπλέον, ευχαριστίες απευθύνονται στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, Νικόλαο Δήμου, για την πολύτιμη συμβολή του στην υλοποίηση της δράσης.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της δράσης έπαιξε η ενεργή συμμετοχή των Προέδρων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, οι οποίοι συνέβαλαν στην ενημέρωση των δημοτών και στην ευαισθητοποίησή τους για τη σημασία της πρόληψης.

Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων, αναγνωρίζοντας την ύψιστη ανθρωπιστική, κοινωνική και επιστημονική αξία των δράσεων πρόληψης, δηλώνει την πρόθεσή του να καθιερώσει την εν λόγω δράση ως ετήσιο θεσμό, προσφέροντας στις γυναίκες του Δήμου τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Η δράση αυτή αποτελεί ένα ακόμη φωτεινό παράδειγμα της αφοσίωσης του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων στην προαγωγή της υγείας και της ευημερίας των πολιτών του.

Σχετικά Άρθρα

Χαλκίδα: Φωτιά κοντά στο νοσοκομείο – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Evripos 90FM

Νέες αντικειμενικές τιμές στα ακίνητα από το 2016

Evripos 90FM

Εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη: Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Evripos 90FM