Ειδήσεις

Καθαρισμός στο Μικρό Λιμανάκι Δροσιάς: Μία Συνεργατική προσπάθεια για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, διοργάνωσε στις 24 Απριλίου 2024 υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό στην περιοχή του Μικρού Λιμανάκι Δροσιάς. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση “ALL FOR BLUE”, τον Δήμο Χαλκιδέων και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, οι οποίοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ζήλο.

Κατά τη διάρκεια της καθαριστικής επιχείρησης, οι εθελοντές συνέλεξαν από τον βυθό και την ακτογραμμή πλήθος ανακυκλώσιμων αντικειμένων, όπως παλιές ρόδες, πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου. Τα απορρίμματα αυτά μεταφέρθηκαν στη συνέχεια από τον Δήμο Χαλκιδέων σε ειδικούς χώρους για ανακύκλωση.

Στόχος της δράσης, όπως τόνισαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ήταν η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η καλλιέργεια του αισθήματος του εθελοντισμού. Παράλληλα, η πρωτοβουλία αυτή ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών φορέων και οργανισμών για την επίτευξη κοινών περιβαλλοντικών στόχων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει ενεργά αντίστοιχες περιβαλλοντικές δράσεις, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, συμβάλλοντας στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου της περιοχής μας.

Ας ελπίσουμε η πρωτοβουλία αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και να εμπνεύσει και άλλες κοινότητες να αναλάβουν δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχετικά Άρθρα

Η τελική πρόταση για τη ρύθμιση χρεών στα Ταμεία

Evripos 90FM

Εφοδος ενόπλων σε κλινική στη Λιβερία, απέδρασαν ασθενείς με Εμπολα

Evripos 90FM

Στη Θεσσαλονίκη οι πρώτοι πρόσφυγες από την Ουκρανία

Evripos 90FM