Ειδήσεις

«Όχι» Σαμαρά – Καταψηφίζει στη Βουλή την επίμαχη ρύθμιση για τους μετανάστες – Θα διαγραφεί όποιος βουλευτής, πλην Σαμαρά, δεν ψηφίσει την τροπολογία για τους μετανάστες

Ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε. Θα πάει στη Βουλή, στην ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας για τους μετανάστες και θα ψηφίσει «όχι». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θεώρησε σωστό να μην κάνει το βήμα πίσω, να απέχει δηλαδή από την ψηφοφορία και να δώσει κανονικά το «παρών», καταψηφίζοντας τη.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι ο μοναδικός βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που θα καταψηφίσει την επίμαχη διάταξη, καθώς ο Παύλος Μαρινάκης έκανε γνωστό ότι όποιος βουλευτής ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο θα διαγραφεί.

«Θα είναι μια έκφραση πρώην πρωθυπουργού, ενώ πριν από λίγα 24ωρα είχαμε την ψήφιση του προϋπολογισμού που είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», αρκέστηκε να πει σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για το επικείμενο «όχι» του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, κάνοντας, όπως προαναφέραμε γνωστό ότι οποιοσδήποτε βουλευτής κάνει το ίδιο θα διαγραφεί άμεσα από τα μητρώα της Νέας Δημοκρατίας.

«Είναι αυτονόητες οι συνέπειες μη ψήφισης μιας τροπολογίας», απάντησε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια, σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν εννοεί τη διαγραφή, είπε: «Είναι αυτονόητο».

Ερωτηθείς ο Παύλος Μαρινάκης ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό και τι θα σημαίνει τυχόν καταψήφιση από εκείνον, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «θα είναι μια έκφραση πρώην πρωθυπουργού, ενώ πριν από λίγα 24ωρα είχαμε την ψήφιση του προϋπολογισμού που είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

«Η μεταναστευτική πολιτική της χώρας έχει κριθεί, καθώς έχουν μειωθεί κατά 85% οι ροές και ο χρόνος αναμονής για άσυλο από δύο έτη έχει πάει στους δύο μήνες ενώ οι εκκρεμείς αιτήσεις μειώθηκαν κατά 90%», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας» σημείωσε και διευκρίνισε ότι ο νόμος «δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους». Σημείωσε επίσης, πως δεν πρόκειται για ρύθμιση που θα διαρκέσει διηνεκές: «Όσο υφίστανται η άδεια εργασίας υφίστανται και η άδεια παραμονής», εξήγησε.

Στο ερώτημα γιατί αντιδρά ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού.

Σχετικά Άρθρα

Διαλυμένο κράτος: Τα πειθαρχικά δεν λειτουργούν, οι επίορκοι βασιλεύουν

Evripos 90FM

Κορονοϊός Εύβοια: Δείτε τα σημερινά κρούσματα στο νησί!

Evripos 90FM

Οι απειλές Καμμένου για τους τζιχαντιστές προκαλούν τους Αμερικανούς

Evripos 90FM