Ειδήσεις

Παράταση για τον καθαρισμό ακαθάριστων οικοπέδων έως 30 Ιουνίου 2024

Με απόφαση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η προθεσμία για τον καθαρισμό ακαθάριστων οικοπέδων παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου 2024. Στόχος της παράτασης είναι η παροχή στους πολίτες άφθονου χρόνου για να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους και να συμβάλλουν στην πρόληψη πυρκαγιών κατά την επικίνδυνη καλοκαιρινή περίοδο.

Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για διευκόλυνση των πολιτών

Για την υποβολή δήλωσης καθαρισμού οικοπέδου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ψηφιακή πλατφόρμα https://akatharista.apps.gov.gr/. Η πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τα Υπουργεία Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών, έχει ως στόχο την απλοποίηση της διαδικασίας και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών.

Ενίσχυση του ρόλου των Δήμων

Παράλληλα, ενισχύεται ο ρόλος των Δήμων στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι Δήμοι θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους για τον εντοπισμό ακαθάριστων οικοπέδων και, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, θα μπορούν να διασταυρώνουν την τήρηση των υποχρεώσεων από τους πολίτες.

Πρόστιμα για μη συμμόρφωση

Υπενθυμίζεται ότι η μη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις καθαρισμού συνεπάγεται διοικητικές κυρώσεις. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 1.000 έως 54.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης, επιβάλλονται αυστηρότερα πρόστιμα.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκινά η τηλεκπαίδευση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία

Evripos 90FM

Τραγωδία με νεαρό μετανάστη που βρέθηκε κρεμασμένος δίπλα από εκκλησία

Evripos 90FM

ΟΠΕΚΑ: Το Επίδομα Παιδιού θα καταβληθεί έως την 31η Δεκεμβρίου

Evripos 90FM