Ειδήσεις

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε το κόμμα Νετανιάχου

Σε συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης κατέληξαν την Τρίτη οι ηγέτες όλων των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το Λικούντ, του οποίου ηγείται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, κι ενώ ο πόλεμος με τη Χαμάς εξακολουθεί να μαίνεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Μετά τη σοκαριστική επίθεση της Χαμάς το Σαββατοκύριακο από τη Γάζα και την προετοιμασία του Ισραήλ για πόλεμο, ορισμένα κεντροαριστερά κόμματα προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν με τον Νετανιάχου στην κυβέρνηση – μια προσπάθεια να στηρίξουν τη χώρα που βρίσκεται σε κρίση.

Η ιδέα για τον σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης είχε πέσει στο τραπέζι από το Σάββατο, ωστόσο προέκυψαν διαφορές, λόγω της αντίρρησης της αντιπολίτευσης για την προσωπικότητα του εξτρεμιστή υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ, τον οποίο κατηγορεί ότι πυροδοτεί την κατάσταση.

Μετά από σημερινή συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών, ωστόσο, στην οποία συμμετείχε ο Νετανιάχου, το Λικούντ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει τη συμφωνία των μελών του συνασπισμού για νέα κυβέρνηση.

«Όλοι ανεξαιρέτως οι ηγέτες του συνασπισμού υποστηρίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης και εθνικής ενότητας και αναθέσαμε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου να εργαστεί για το σχηματισμό της» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.