Πολιτική

B. Εύβοια: Χρ. Τριαντόπουλος – Σ. Κεδίκογλου – Γ. Αμυράς: “Ολοκληρώθηκαν τα αντιδιαβρωτικά και προχωράμε στα αντιπλημμυρικά έργα”

 

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων στην Β. Εύβοια. Νέα επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 8/6 ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρ. Τριαντόπουλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Κεδίκογλου και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυράς. Παρουσία του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας βρέθηκαν εκ νέου στην πολύπαθη περιοχή ώστε να επιθεωρήσουν την πρόοδο των έργων που υλοποιούνται, υπό την στενή επίβλεψη της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων υφυπουργών,  450 φράγματα κατασκευάζονται στις λεκάνες απορροής της Β. Εύβοιας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί 1.400 χλμ κορμοφραγμάτων και 40.000 τμ κορμοδεμάτων. 

 

Ο Χρ. Τριαντόπουλος εστιάσε στην ανάλυση των μέτρων του σχεδίου για τη στήριξη και αποκατάσταση της περιοχής -ύψους 300 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα-, αλλά και δίνοντας έμφαση στα νέα μέτρα που προωθούνται για την περαιτέρω στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας. Παράλληλα αναφέρθηκε στο “North Evia Pass”, ένα ειδικό σχήμα στήριξης της τοπικής τουριστικής δραστηριότητας, που προβλέπει τη χρήση άυλης χρεωστικής κάρτας προς χιλιάδες δικαιούχους που θα επισκεφθούν τη Βόρεια Εύβοια, με τον συνολικό προϋπολογισμό να εκτιμάται στα 3 εκατ. ευρώ.

Ο Σ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε στην ταχύτητα της υλοποίησης των έργων, αλλά και στα μέτρα ανακούφισης για τους κλάδους που έχουν πληγεί, ύστερα από την καταστροφή που υπέστη η περιοχή. 

Ο Γ. Αμυράς εστίασε στα αντιδιαβρωτικά έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή ενώ δήλωσε πως ξεκινούν άμεσα και τα αντιπλημμυρικά

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των «Σπαρτιατών» με 285 υπέρ

Evripos 90FM

Ερώτηση της Κατερίνας Καζάνη προς τον Χρήστο Στυλιανίδη για την πολυδιαφημισμένη γραμμή Πευκίου-Β. Σποράδων

Evripos 90FM

Μητσοτάκης για Τουρκία: Ενημέρωσα τον Στόλτενμπεργκ για τις τουρκικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Evripos 90FM