Πολιτική

Διακοπή έργου καλωδίων υψηλής τάσης στον Μύτικα με εντολή της Δημάρχου Χαλκιδέων

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, διέταξε τη διακοπή του έργου εγκατάστασης δύο καλωδίων υψηλής τάσης στον κεντρικό δρόμο της Κοινότητας Μύτικα. Η ενέργεια έρχεται μετά από έντονες αντιδράσεις των κατοίκων, οι οποίοι εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλειά τους.

Σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, η Δήμαρχος βρέθηκε στον Μύτικα, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο της Κοινότητας, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για την απόφασή της.

“Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη,” τόνισε η κα. Βάκα. “Το έργο αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί τόσο κοντά στα σπίτια των κατοίκων. Πουθενά αλλού στην Ελλάδα καλώδια υψηλής τάσης δεν έχουν τοποθετηθεί σε τόσο κοντινή απόσταση από τον αστικό ιστό. Αυτό μας αφήνει με εύλογα ερωτήματα όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών. Υπάρχει εναλλακτική λύση, η παραποτάμια όδευση, την οποία υποστηρίζουμε εμείς, στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.”

 

Σχετικά Άρθρα

Βαγγέλης Αποστόλου: Η συνύπαρξη σε κινητοποιήσεις κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών αποτελεί μονόδρομο για την αποτελεσματικότητα τους

Evripos 90FM

Σ.Κεδίκογλου: Να γίνει πρότυπο για όλη την Ελλάδα η Αμοργός

Evripos 90FM

Ραγδαίες εξελίξεις: Το απόγευμα της Τρίτης οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας

Evripos 90FM