Πολιτική

Η Κατερίνα Καζάνη Φέρνει στην Βουλή την Κατάσταση του Τάφου του Γιάννη Σκαρίμπα

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα Κοζάνη, έθεσε ερώτηση στην Βουλή σχετικά με την άθλια κατάσταση του ταφικού μνημείου του Γιάννη Σκαρίμπα, του εξέχοντα Χαλκιδέου λογοτέχνη και καλλιτέχνη. Ο Σκαρίμπας, ο οποίος έζησε και πέθανε στην Χαλκίδα το 1984, άφησε ως τελευταία του επιθυμία να ταφεί στο κάστρο του Καράμπαμπα.

Το 2024 έχει οριστεί ως “Έτος Γιάννη Σκαρίμπα” για την Χαλκίδα, τιμώντας τα 40 χρόνια από τον θάνατο του. Δυστυχώς, όμως, το ταφικό μνημείο του σπουδαίου λογοτέχνη έχει αφεθεί στην μοίρα του και φέρει εμφανή σημάδια φθοράς. Η κα Καζάνη καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να διερευνήσει τις ζημιές και να προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του μνημείου από εξειδικευμένους συντηρητές.

Επιπρόσθετα, η Βουλευτής τονίζει την ανάγκη ανάδειξης της περιοχής γύρω από τον τάφο με κατάλληλο φωτισμό και την τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας.

Στην ερώτησή της, η κα Καζάνη θέτει το ερώτημα:

Λαμβάνοντας υπόψη την σπουδαιότητα του Σκαρίμπα για την τοπική πολιτιστική κληρονομιά της Χαλκίδας, θα μπορούσαν τα αρμόδια Υπουργεία να ενημερώσουν σχετικά με τα σχέδιά τους για την ανάδειξη του τάφου και τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν για την ανακαίνιση και προστασία του;

Η εγκατάλειψη του τάφου του Γιάννη Σκαρίμπα αποτελεί προσβολή προς την μνήμη του και την πλούσια κληρονομιά που άφησε πίσω του. Η παρέμβαση της κας Κοζάνη φέρνει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που αγγίζει την πολιτιστική ταυτότητα της Χαλκίδας και ελπίζεται να οδηγήσει σε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις.

Σχετικά Άρθρα

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Έντονη ανησυχία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Evripos 90FM

Συνάντηση Σ. Κεδίκογλου με Μελισσοκόμους – Τι συζήτησαν!

Evripos 90FM

Σ. Κεδίκογλου – ΣΚΑΙ: Με στοχευμένες δράσεις ενισχύουμε κατά προτεραιότητα τους πιο ευάλωτους

Evripos 90FM