Πολιτική

Ερέτρια: Η καταστροφή γίνεται ευκαιρία για αναγέννηση – Ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με σχέδιο για το μέλλον!

Η πρόσφατη κακοκαιρία του διημέρου 19-20 Απριλίου άφησε πίσω της εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή της Ερέτριας. Αντιμέτωπος με την καταστροφή, ο Δήμος Ερέτριας, με ηγεσία τον Δήμαρχο Νίκο Γουρνή, όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά αντιμετωπίζει την κρίση με δυναμισμό και αισιοδοξία, μετατρέποντας την καταστροφή σε ευκαιρία για ουσιαστική αναδιάρθρωση της περιοχής.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης και αναβάθμισης των πληγέντων περιοχών. Το πρόγραμμα, το οποίο θα υποβληθεί άμεσα προς χρηματοδότηση στον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες:

  • Αποκατάσταση ζημιών: Προτεραιότητα έχει η άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές, κατοικίες και επιχειρήσεις.
  • Αναβάθμιση υποδομών: Παράλληλα με την αποκατάσταση, ο Δήμος Ερέτριας φιλοδοξεί να υλοποιήσει έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της περιοχής σε μελλοντικές φυσικές καταστροφές.
  • Βιώσιμη ανάπτυξη: Η κρίση αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για την υλοποίηση έργων βιώσιμης ανάπτυξης, που θα προσφέρουν στην Ερέτρια ένα πιο πράσινο και φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον.

Η ψύχραιμη και αποφασιστική στάση του Δημάρχου Νίκου Γουρνή και της Δημοτικής Αρχής, σε συνδυασμό με το οραματικό τους σχέδιο για την αναγέννηση της Ερέτριας, αποτελούν φάρο ελπίδας για τους πολίτες. Η κρίση μπορεί να λειτούργησε ως καταλύτης, φέρνοντας στο προσκήνιο την ανάγκη για αλλαγές και αναβάθμιση. Με σχέδιο, αφοσίωση και συλλογική προσπάθεια, η Ερέτρια μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, χτίζοντας ένα πιο ισχυρό, πιο ανθεκτικό και πιο βιώσιμο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Οι εκλογές έρχονται, ο Λουκάς φεύγει;

Evripos 90FM

Σταθερή και ξεκάθαρη η θέση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την κατασκευή ΟΕΔΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

Evripos 90FM

Η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στον Θάνο Τζήμερο – «Οι προσωπικές μου επιλογές δεν αφορούν κανέναν»

Evripos 90FM