Πολιτική

Ερώτηση της Κατερίνας Καζάνη προς τον Χρήστο Στυλιανίδη για την πολυδιαφημισμένη γραμμή Πευκίου-Β. Σποράδων

Η  βουλευτής Ευβοίας Κατερίνα Καζάνη κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κο Στυλιανίδη Χρήστο με θέμα: «Ουδέν νεώτερον σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την πολυδιαφημισμένη γραμμή Πευκίου-Β. Σποράδων».


«Η ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Βόρειας Εύβοιας με τις Βόρειες Σποράδες, μέσω του λιμένα του Πευκίου, ανακοινώθηκε από την κυβέρνησηκαθώς και υπογράφηκε απόφαση επιχορήγησης της ακτοπλοϊκής γραμμής, στις 17 Μαΐου 2023. Το Υπουργείο προκήρυξε ανοικτό, δημόσιο, διεθνή θερινό μειοδοτικό διαγωνισμό, με ημερομηνία διεξαγωγής την 23η/06/2023. Έκτοτε, καμία ενημέρωση δεν υπήρξε για το αν όντως έλαβε χώρα ο προκηρυγμένος διαγωνισμός και ποιο το αποτέλεσμά του.
Η ακτοπλοϊκή διασύνδεση Πευκίου-Β. Σποράδων θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική κοινωνία. Το Πευκί θα αναβαθμιστεί σε πύλη εισόδου των χιλιάδων τουριστών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Σκιάθου, ακόμα και τουριστών από τη Βόρεια Ελλάδα, αφού ήδη υπάρχει γραμμή διασύνδεσης των Β. Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη. Με την δημιουργία ράμπας στον λιμένα Πευκίου θα καταστεί δυνατή, η επιβίβαση επισκεπτών και Ι.Χ. αυτοκινήτων. Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί ο εφοδιασμού των Β. Σποράδων με προϊόντα της περιοχής της Β. Εύβοιας, ενισχύοντας και άμεσα τον πρωτογενή τομέα παραγωγής».
Ερωτάται, λοιπόν ο κύριος Υπουργός
1. Ποιο το αποτέλεσμα του προκηρυχθέντα διαγωνισμού της 23ης/06/2023;
2. Πρόκειται να προκηρυχθεί άμεσα άλλος διαγωνισμός, ώστε να υπάρξει ακτοπλοϊκή διασύνδεση Πευκίου-Β. Σποράδων την θερινή περίοδο του 2024;
3. Σε ποια λύση θα απευθυνθεί το Υπουργείο σε περίπτωση που ο νέος διαγωνισμός αποβεί άγονος;
4. Πρόκειται να ενισχυθεί ο λιμένας Πευκίου ώστε να μπορεί να καλύψει τις αυξανόμενες, από την αναγγελθείσα νέα ακτοπλοϊκή γραμμή, ανάγκες;

Σχετικά Άρθρα

Ερώτηση της Κατερίνα Καζάνη προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, κ. Δένδια Νικόλαο και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ Στυλιανίδη Χρήστο, σχετικά με τον «ελλιμενισμό του Α/Τ Βέλος» στην Κύμη.

Evripos 90FM

Βαρουφάκης: Δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ σε νησιά-τουρισμό, φάρμακα, τρόφιμα

Evripos 90FM

Δείτε live την ενημέρωση Πλεύρη για πανδημία και την άρση μέτρων

Evripos 90FM