Πολιτική

Ίδρυση Ενεργειακής Κοινότητας στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Σημαντικό βήμα προς την ενεργειακή αυτονομία και την ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος των πολιτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, πραγματοποιεί ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου, κ. Γιώργου Τσαπουρνιώτη, ο Δήμος προχωρά στην ίδρυση ενεργειακής κοινότητας, με στόχο:

Την ενεργειακή αυτονομία της περιοχής, μέσω της αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Την ανακούφιση από το ενεργειακό κόστος των ευάλωτων νοικοκυριών, των αγροτών, των συνεταιριστικών επιχειρήσεων και των λοιπών κατοίκων.
Την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων στην περιοχή, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την ευημερία της.
Ο κ. Τσαπουρνιώτης ευχαρίστησε τις παρατάξεις του Περιφερειάρχη και του κ. Αποστολίδη για την θετική τους ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και την δημοτική παράταξη του κ. Κατσιαμάκα.

Επίσης, αναφέρθηκε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Άγγελο Κωνσταντινάκη, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο του στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Η ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας αποτελεί ένα σημαντικό εγχείρημα για τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Πλεονεκτήματα της Ενεργειακής Κοινότητας:

Μείωση του ενεργειακού κόστους: Τα μέλη της ενεργειακής κοινότητας θα μπορούν να αγοράζουν ηλεκτρική ενέργεια σε χαμηλότερες τιμές, μέσω της αυτοπαραγωγής ή της αγοράς από άλλα μέλη της κοινότητας.
Προστασία του περιβάλλοντος: Η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας: Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα τονώσει την τοπική οικονομία.
Ενεργειακή αυτονομία: Ο Δήμος θα μπορεί να καλύπτει ένα σημαντικό μέρος των ενεργειακών του αναγκών, μειώνοντας την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα.

Σχετικά Άρθρα

Θριαμβευτική επανεκλογή Τσαπουρνιώτη από την πρώτη Κυριακή στο Δήμο Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας

Evripos 90FM

Που ψηφίζω στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πόσους σταυρούς βάζω

Evripos 90FM

Σαμαράς για Γεννηματά: «Έφυγε, όπως έζησε έντιμη κι αγωνίστρια»

Evripos 90FM