Πολιτική

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τιμά τον Αθανάσιο Διάκο, Ήρωα του 1821

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Αθανασίου Διάκου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, τίμησε τον Ήρωα του 1821, σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του στη Λαμία.

Στην ομιλία του, ο κ. Σπανός τόνισε: “Σήμερα, 24 Απριλίου, ημέρα μνήμης και τιμής, σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μπροστά στο μεγαλείο του Αθανασίου Διάκου. Τιμούμε τον Ήρωα του 21, σύμβολο της Ελευθερίας και της γενναιότητας. Η θυσία του Διάκου, η ανδρεία του, η αφοσίωσή του στην πατρίδα, αποτελούν αιώνιο φάρο για όλους τους Έλληνες. Η ηρωική μορφή του Διάκου δεσπόζει όχι μόνο για τη Λαμία και τη Στερεά Ελλάδα, αλλά για ολόκληρο τον Ελληνισμό.”

Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε επίσης στην διοργάνωση των “Διάκειων 2024”, μιας σειράς εκδηλώσεων προς τιμήν του Αθανασίου Διάκου, που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. “Τα ‘Διάκεια 2024’ αποτελούν ιδανική αφορμή για να βρεθούμε όλοι στα χώματα που πολέμησε και μαρτύρησε ο Διάκος για τη λευτεριά,” τόνισε ο Περιφερειάρχης. “Είναι μια ευκαιρία για να τιμήσουμε τη μνήμη του, να διδαχθούμε από το παράδειγμά του και να εμπνευστούμε από το ηρωικό του πνεύμα.”

Σχετικά Άρθρα

Εντονη διαφωνία Κοτζιά – Σταϊνμάγερ για το κατοχικό δάνειο

Evripos 90FM

Τα βλέμματα όλης της Ευρώπης σήμερα στο ραντεβού Τσίπρα – Πούτιν

Evripos 90FM

Αμίαντος στην Β. Εύβοια: Αποφασιστική Δράση για την Προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος! – Ο Γραμματέας Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος στον EVRIPO 90.0 fm

Evripos 90FM