Πολιτική

Ολοταχώς για τον εκσυγχρονισμό, αναβάθμιση και δημιουργία Αλιευτικών Καταφυγίων στην Π.Ε. Εύβοιας

 Συνάντηση ΥφΑΑΤ Σίμου Κεδίκογλου με υπηρεσιακά στελέχη και δημόσιους φορείς

Με πρωταρχικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση των εμβληματικών έργων που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των Αλιευτικών Καταφυγίων και στη δημιουργία νέων λιμενικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε. Εύβοιας, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρης Οδ. Παπαγιαννίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ κ. Χαράλαμπος Μανιάτης, ο Προϊστάμενος της Μονάδας Β1 της ΕΥΔ – ΕΠΑλΘ, κ. Γεώργιος Κατής, το Στέλεχος της Μονάδας Β1 της ΕΥΔ-ΕΠΑλΘ κα. Καλιόπη Κόντσα, ο Διευθυντής ΥφΑΑΤ κ. Ανδρέας Θεοφίλου, η Σύμβουλος του ΥφΑΑΤ κα.Ελένη Ευσταθίου και ο Τεχνικός Σύμβουλος κ. Διονύσης Ραλλάτος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η πρόοδος των έργων, στο πλαίσιο υλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών. Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του ενταγμένου έργου ανέρχεται σε 1.837.200 ευρώ και αφορά στην αναβάθμιση του εξοπλισμού σε 12 υφιστάμενα αλ. καταφύγια που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΟΛΝΕ Α.Ε. σε περιοχές της Εύβοιας. Τα εν λόγω αλ. καταφύγια, παρουσιάζουν παρόμοιες ανάγκες για εξοπλιστική αναβάθμιση και είναι της Καρύστο, Κύμης, Αλμυροποτάμου, Ηλίων, Λίμνης, Καράβου Αλιβερίου, Νέας Αρτάκης, Μαρμαρίου, Ερέτριας, Ωρεών, Πευκίου και Πηλίου Εύβοιας.

Επιπλέον, προβλέπεται η διαμόρφωση χερσαίων χώρων για τα αλιευτικά καταφύγια Αμαρύνθου – Ερέτριας, Αιδηψού – Ιστιαίας και Αγίων Αποστόλων – Αλιβερίου, προϋπολογισμού 1.519.082 ευρώ, ενώ έχει συμβασιοποιηθεί και υλοποιείται το νέο α/κ Αγίας Άννας με προϋπολογισμό 4.266.180,62 ευρώ και ο εκσυγχρονισμός του α/κ Αγ. Γεωργίου Λιχάδας με προϋπολογισμό 5,1 εκ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Σ. Κεδίκογλου: Αποτελεσματική διαχείριση ζωικών υποπροϊόντων για την προστασία του περιβάλλοντος

Evripos 90FM

Χαλκίδα: Στην ημερίδα της ΝΔ η Ζέτα Μακρή – Η επιχειρηματικότητα και κατάρτιση σε πρώτο πλάνο

Evripos 90FM

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Γεωργαντάς

Evripos 90FM