Πολιτική

Παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών: Μία λωρίδα ανά κατεύθυνση αρκεί;

Η πολυαναμενόμενη παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών έρχεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις. Μετά από παρέμβαση της βουλευτού Εύβοιας, Κατερίνας Καζάνη, αποκαλύφθηκε πως ο σχεδιασμός του έργου έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές.

Συγκεκριμένα, αντί για τις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, πλέον προβλέπεται μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Επιπλέον, η κατασκευή της δεύτερης σήραγγας Βαθροβουνίου έχει προς το παρόν ακυρωθεί, με δυνατότητα μελλοντικής υλοποίησης.

Η κ. Καζάνη εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις αλλαγές αυτές, τονίζοντας πως δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξανόμενες κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής. Επιπρόσθετα, κατηγορεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ότι έλαβε υπόψη μόνο τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά οφέλη, αγνοώντας τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για έναν ασφαλή και αποδοτικό οδικό άξονα.

Πράγματι, η μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας και η ακύρωση της δεύτερης σήραγγας εγείρουν εύλογα ερωτήματα για την λειτουργικότητα του έργου. Είναι λογικό να αναρωτιόμαστε αν μία λωρίδα ανά κατεύθυνση θα αρκεί για να εξασφαλίσει ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία, ειδικά σε ώρες αιχμής ή σε περιόδους αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Επιπλέον, η εγκατάλειψη της δεύτερης σήραγγας Βαθροβουνίου δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την αντιμετώπιση μελλοντικών κυκλοφοριακών αυξήσεων.

Είναι σημαντικό να υιοθετηθεί ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός που να λαμβάνει υπόψη όχι μόνο το άμεσο κόστος κατασκευής, αλλά και τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της περιοχής. Η παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών οφείλει να λειτουργήσει ως ένας ασφαλής, αποδοτικός και βιώσιμος οδικός άξονας που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην ευημερία των κατοίκων της.

Η κ. Καζάνη καλεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να επανεξετάσει τις αλλαγές αυτές και να προχωρήσει σε ένα νέο σχεδιασμό που να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Με καλάσνικοφ εναντίον της ΝΔ-Κεδίκογλου: «Στόχος ήταν το γραφείο του προέδρου»

Evripos 90FM

Τζόρτζ Σόρος: Η Ε.Ε. έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ

Evripos 90FM

Εκλογές: Νέο σενάριο για κάλπες Φεβρουάριο

Evripos 90FM