Πολιτική

Συνάντηση της βουλευτού Εύβοιας, Κωνσταντίνας Καραμπατσώλη, με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου η βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη. Η μεταξύ τους συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς η κ. Καραμπατσώλη έθεσε στον υπουργό όλα τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Υγείας στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία Χαλκίδας, Καρύστου και Κύμης αλλά και τα Κέντρα Υγείας σε Ιστιαία και Αλιβέρι όπως και το Πολυδύναμο Ιατρείο της Σκύρου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης άκουσε όλα τα ζητήματα που έβαλε στο τραπέζι η κ. Καραμπατσώλη, εξηγώντας στον υπουργό τις μεγάλες ανάγκες και τα πάγια αιτήματα των κατοίκων της Εύβοιας.

Το βασικό θέμα που έθεσε η κ. Καραμπατσώλη στον υπουργό ήταν η ανάγκη στελέχωσης με γιατρούς των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, προτείνοντας ακόμα και το να δοθούν κίνητρα έτσι ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως θα εξετάσει το θέμα και είναι μάλιστα πιθανό να κινηθεί προς την κατεύθυνση των κινήτρων σε γιατρούς έτσι ώστε να επιλέξουν να δουλέψουν σε θέσεις που δύσκολα συμπληρώνονται και λόγω του απομακρυσμένου των περιοχών.

Η κ. Καραμπατσώλη αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα που υπάρχει με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τις ελλείψεις στην Εύβοια. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να κάνει το καλύτερο δυνατό, σε συνεννόηση και με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Φώτη Σερέτη.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για το Νοσοκομείο Καρύστου, όπου ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε ότι έχει οριστεί πρόσωπο για τη θέση του διοικητή, έτσι ώστε να καλυφθεί αυτή έστω και προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόσληψη μόνιμου διοικητή από το 2024. Η πρόσληψη θα γίνει με τα κριτήρια και τη νέα διαδικασία που προβλέπονται.

Επιπλέον, η κ. Καραμπατσώλη επανέλαβε προς τον υπουργό το βασικό αίτημα των κατοίκων για την πρόσληψη ορθοπεδικού ιατρού στο Νοσοκομείου Καρύστου και ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε να δρομολογήσει την άμεση πρόσληψή του όπως και αυτή ενός παθολόγου.

Σχετικά με το Νοσοκομείο Χαλκίδας, η κ. Καραμπατσώλη τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού, έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σε πλήρη έκταση ένα νοσοκομείο – κόσμημα που διαθέτει υποδομές και εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου αλλά στερείται έμψυχου δυναμικού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε πως πράγματι πρέπει να προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να διατεθούν και οι υπόλοιπες κλίνες του νοσοκομείου που είναι ανενεργείς. Η κ. Καραμπατσώλη αιτήθηκε τουλάχιστον 15 προσλήψεις, ενώ ο υπουργός ανέφερε πως αυτές θα γίνουν πράξεις με τις προκηρύξεις που έρχονται με το νέο έτος. Επιπλέον, δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει η στελέχωση με Επιμελητή Παθολόγο για το ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και με έναν επιπλέον παθολόγο.
Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, η κ. Καραμπατσώλη εξήγησε στον υπουργό όλα τα ζητήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν, ενώ του τόνισε και την ανάγκη δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Αντίστοιχη παράθεση στοιχείων για τα θέματα που αντιμετωπίζουν, έγινε και για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όπου υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά και για το Πολυδύναμο Ιατρείο Σκύρου όπου απαιτούνται προσθήκες έμψυχου δυναμικού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έδειξε ιδιαίτερη διάθεση να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων στον τομέα της Υγείας. Τόσο με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών όσο και στο θέμα των ασθενοφόρων. Ο υπουργός στάθηκε στην έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς των γιατρών για να καλύψουν θέσεις σε άγονες περιοχές, όπως η Κάρυστος και η Σκύρος, και δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα των κινήτρων που έθεσε και η κ. Καραμπατσώλη έτσι ώστε να υπηρετούν γιατροί σε αυτές τις περιοχές για τουλάχιστον δύο χρόνια, αφού προσληφθούν με τις νέες προκηρύξεις από το 2024.

Συνολικά ανάμεσα στη βουλευτή Εύβοιας, κ. Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, και τον υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έγινε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική και σημαντική συζήτηση στην οποία αναλύθηκαν τα ζητήματα του τομέα της Υγείας στην Εύβοια, με τον υπουργό να δεσμεύεται έτσι ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα των κατοίκων της Εύβοιας.

Σχετικά Άρθρα

Το πρόγραμμα και οι επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Evripos 90FM

Εθνικό ζήτημα το προσφυγικό για την Ελλάδα μετά τις παρατηρήσεις Μέρκελ για τα σύνορα

Evripos 90FM

ΔΕΘ: Αναλυτικά τα 21 μέτρα στήριξης ύψους €5,5 δισ. που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Evripos 90FM