Πολιτική

Το ΥΠΕΞ της Λιβύης αντιδρά στις ελληνικές έρευνες νότια της Κρήτης

Την ενόχλησή του εκφράζει με επίσημη ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης για την έρευνα για υδρογονάνθρακες νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, κατηγορώντας την Ελλάδα για εκμετάλλευση της λιβυκής κρίσης.
 
Στην ανακοίνωση του, το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι την στιγμή που η Μεσόγειος πρέπει να «αποτελεί θάλασσα ειρήνης και ανάπτυξης» η Ελλάδα επιχειρεί να «εκμεταλλευθεί την λιβυκή κρίση και να επιβάλει τετελεσμένα για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων μεταξύ των δυο χωρών με την σύναψη συμβολαίων έρευνας υδρογονανθράκων νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης σε μεταξύ μας διαφιλονικούμενη περιοχή».
 
Το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι μετά την επιβεβαίωση των πληροφοριών για έναρξη ερευνών από το σκάφος Sanco Swift για λογαριασμό ξένων εταιρειών που υπέγραψαν συμβόλαια με την Ελλάδα, θα «προχωρήσει στην υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Λιβύης στις θαλάσσιες περιοχές της με όλα τα δυνατά νομικά και διπλωματικά μέσα».
 
kathimerini.gr/

Σχετικά Άρθρα

Βαρουφάκης σε χρήστη του Twitter: Είμαι Εβραίος και Ρομά. Γι’ αυτό είμαι Έλληνας

Evripos 90FM

Συνάντηση Τσαπουρνιώτη με Γεωργιάδη: Σχεδιασμός μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στη Λίμνη.

Evripos 90FM

Μιχαλολιάκος: Είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ

Evripos 90FM