Ο παιδοψυχολόγος – σύμβουλος γονέων Ιωάννης Γλωσσόπουλος δίνει όλες τις απαντήσεις.
Η αναβλητικότητα, αυτή η τάση να αναβάλλουμε καθήκοντα και εργασίες, δεν είναι μια συμπεριφορά που αφορά μόνο τους ενήλικες. Συχνά, αντιμετωπίζεται και στα παιδιά. Mπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καθώς μπορεί να επηρεάσει την εκπαιδευτική πρόοδο και την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η αυτορύθμιση και η ολοκλήρωση εργασιών.
Είναι σημαντικό για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να στηρίζουν τα παιδιά τους στην ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων και να τα βοηθούν να κατανοήσουν τη σημασία της προθεσμίας και της ολοκλήρωσης των εργασιών.
Η διαχείριση της αναβλητικότητας στα παιδιά απαιτεί υπομονή, καθοδήγηση και στήριξη. Είναι ένα μέρος της ανάπτυξής τους και κάτι που μπορούν να μάθουν με τον καιρό.
