Ειδήσεις

Πως θα δοθούν τα μπόνους σε 15.000 συνεπείς οφειλέτες

Πως θα δοθούν τα μπόνους σε 15.000 συνεπείς οφειλέτες

Κούρεμα χρεών και μείωση στα ποσά των δόσεων κερδίζουν όσοι εντάχθηκαν και μένουν συνεπείς στην παλιά ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με 12 έως 48 δόσεις, καθώς, έστω και με καθυστέρηση, υπογράφεται εντός των επόμενων ημερών η υπουργική απόφαση για τα μπόνους που κερδίζουν, εφόσον εξοφλήσουν τα χρέη τους, παραμένοντας στην παλιά ρύθμιση.

 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα μπόνους παραμονής στην παλιά ρύθμιση κερδίζουν περίπου 15.000 οφειλέτες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.

Η απόφαση οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να υπογραφεί τα επόμενα 24ωρα από τον υπουργό Γ. Βρούτση.

 

Οι τυχεροί

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της απόφασης που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος, τα μπόνους κερδίζουν:

– Oσοι εντάχθηκαν και διατηρούν ενεργή μέχρι σήμερα τη ρύθμιση νέας αρχής του νόμου 4152/13, που προβλέπει εξόφληση οφειλών σε 12 ως 48 δόσεις.

– Όσοι μεταπηδούν στη νέα ρύθμιση της νέας αρχής του ν.4305/14 που προβλέπει 100 δόσεις για κύρια οφειλή μέχρι 15.000 ευρώ και 12 ως 72 δόσεις για οφειλές από 15.000,01 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ.

Ελεύθερος Τύπος

Σχετικά Άρθρα

Νέα ευκαιρία για αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ σε επιχειρήσεις!

Evripos 90FM

Ξεψύχησε στην ουρά για τον ΕΝΦΙΑ

Evripos 90FM

ΕΛΑΣ: Δεν εκπαιδεύονται τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Evripos 90FM