Ειδήσεις

Πρόστιμο 400 ευρώ γιατί… γαύγισε ο σκύλος

Πρόστιμο 400 ευρώ γιατί… γαύγισε ο σκύλος | in.gr

Πρόστιμο και δικαστικά έξοδα καλείται να πληρώσει ιδιοκτήτης σκύλου, ο οποίος φαίνεται πως έκανε τους γείτονες να ξαγρυπνούν. Τα γεγονότα της υπόθεσης προκύπτουν από πρόσφατη απόφαση του Εφετείου στην Κύπρο, το οποίο επικύρωσε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της κατοχής σκύλου χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή και σε αυτή την κατηγορία του επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ. Ωστόσο, αρνείτο την κατηγορία ότι ενώ ο σκύλος ήταν υπό τη φροντίδα του, του επέτρεψε να προκαλεί θόρυβο διά γαβγίσματος προκαλώντας οχληρία στο κοινό. Στο πλαίσιο της ακρόασης κατέθεσαν οι παραπονούμενοι γείτονες.

Η μαρτυρία τους κρίθηκε αξιόπιστη και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και σε αυτή την κατηγορία, επιβάλλοντάς του πρόστιμο 400 ευρώ. Παράλληλα, διέταξε όπως καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα, τα οποία καθορίστηκαν σε 180 ευρώ. Ο κατηγορούμενος αντέδρασε στην καταδικαστική απόφαση ασκώντας έφεση, επιδιώκοντας την ανατροπή της.

Το Εφετείο, εξετάζοντας τα δεδομένα της πρωτόδικης διαδικασίας, έκρινε πως δεν υπήρχε περιθώριο παρέμβασής του. Υπεδείχθη, μεταξύ άλλων, ότι «Οι μάρτυρες ήταν σαφείς και σταθεροί στις θέσεις τους που ήταν, κατά βάση, ότι υπήρχαν σκύλοι, οι οποίοι με τα γαβγίσματα τους ενοχλούσαν το κοινό προκαλώντας οχληρία… Ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας περιέγραψε τα γαβγίσματα να ήταν συνεχή για 10 δευτερόλεπτα, μετά ακολουθούσε σιωπή και μετά τα γαβγίσματα διαρκούσαν μισή ώρα. Το πρόβλημα διαρκούσε για καιρό και έγιναν πολλές καταγγελίες-τηλεφωνήματα στην Αστυνομία σε σχέση με τους σκύλους του κατηγορούμενου, τον οποίο και αναγνώρισε στο Δικαστήριο». Από τα γεγονότα διαφάνηκε επίσης ότι οι σκύλοι του κατηγορούμενου ήταν σε απόσταση περίπου 100-180 μέτρων από τα σπίτια τους και περαιτέρω ότι τα γαβγίσματα ξεκινούσαν γύρω στα μεσάνυκτα ή αργότερα στη 1.00 ή 2.00 το πρωί.

Με αναφορά στη σχετική νομοθεσία το Εφετείο σημείωσε ότι ορθά το πρωτόδικο Δικαστήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποδείχθηκε το αδίκημα για το οποίο υπήρξε ακρόαση και ως αποτέλεσμα επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης χοίρων

Evripos 90FM

Καταγγελίες για ομαδικό βιασμό κοπέλας με διανοητική υστέρηση

Evripos 90FM

Ο Νίκος Κοτζιάς, με ένα «tweet», έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να απαξιώσει τα μηνύματα που έστειλε η λαοθάλασσα της πλατείας Συντάγματος.

Evripos 90FM