Ειδήσεις

Σοκάρει η αποκάλυψη: Τοξικές ουσίες σε ρούχα και αξεσουάρ Shein!

Σε μια ανησυχητική εξέλιξη, εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες σε ρούχα και αξεσουάρ της δημοφιλούς διαδικτυακής πλατφόρμας Shein. Σύμφωνα με ελέγχους που διενεργήθηκαν, τα προϊόντα περιείχαν φθαλικές ενώσεις σε ποσότητες έως και 428 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών, ιδιαίτερα των παιδιών και των εγκύων γυναικών.

Οι φθαλικές ενώσεις, γνωστές και ως “παντοτινά χημικά”, είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται ως μαλακτικά στα πλαστικά, καθιστώντας τα εύκαμπτα και ανθεκτικά. Δυστυχώς, όμως, έχουν συνδεθεί με πλήθος σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως:

Ορμονικές διαταραχές: Μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία των ορμονών, αυξάνοντας τον κίνδυνο για προβλήματα αναπαραγωγής, παχυσαρκία, διαβήτη και καρκίνο.
Προβλήματα αναπαραγωγής: Έχουν δειχθεί ότι μειώνουν την τεστοστερόνη στα ψάρια, οδηγώντας σε αλλαγή φύλου και μείωση του πληθυσμού τους. Στους ανθρώπους, μπορούν να βλάψουν την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων και να επηρεάσουν τη γονιμότητα.
Νευροτοξικότητα: Μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα, προκαλώντας προβλήματα μάθησης, μνήμης και συγκέντρωσης, καθώς και αυξημένο κίνδυνο για νευροεκφυλιστικές ασθένειες.
Η Shein, όντας πλέον εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχει γνωρίσει εκτόξευση στην δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας ρούχα και αξεσουάρ σε χαμηλές τιμές. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στο φως προβλήματα ποιότητας στα προϊόντα της.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι επιπτώσεις των τοξικών ουσιών είναι πιο καταστροφικές σε ευάλωτους οργανισμούς, όπως τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες, ιδιαίτερα σε περίπτωση μακροχρόνιας έκθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Aλογα σε παράνομα σφαγεία

Evripos 90FM

Ρίο: Μάχη για τη ζωή δίνει η 14χρονη μετά από τροχαίο με μηχανάκι στο ίδιο σημείο που είχε σκοτωθεί 15χρονος το 2012

Evripos 90FM

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Evripos 90FM