Ειδήσεις

Στο πράσινο τιμολόγιο όσοι δεν δήλωσαν προτίμηση

Στο πράσινο τιμολόγιο ρεύματος μεταφέρθηκαν αυτόματα από σήμερα όλοι οι καταναλωτές, εκτός από εκείνους που δήλωσαν ότι προτιμούν κάποιο άλλο από τα διαθέσιμα προϊόντα.


Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τις χρεώσεις του πράσινου τιμολογίου για τον Ιανουάριο και είναι ήδη σημαντικά χαμηλότερες σε σχέση με τις τιμές που διαμορφώθηκαν το 2023.
Συγκεκριμένα, οι χρεώσεις για τον Ιανουάριο είναι 13,635 σεντς ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 14,595 σεντς για υψηλότερη κατανάλωση.
Το νυχτερινό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 11,155 σεντς ανά κιλοβατώρα και το πάγιο είναι 5 ευρώ το μήνα.
Οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις καθώς η τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο υποχώρησε περαιτέρω τον Δεκέμβριο, στο επίπεδο των 102 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Υπενθυμίζεται ότι οι λιανικές τιμές το 2023 με τις οριζόντιες επιδοτήσεις της Πολιτείας διαμορφώνονταν στο επίπεδο των 15-16 σεντς ανά κιλοβατώρα.
Σήμερα ή μέχρι αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις από το σύνολο των προμηθευτών οι οποίες θα κοινοποιηθούν στη Ρυθμιστική Αρχή και θα παρουσιάζονται συγκεντρωτικά προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν την ευχέρεια σύγκρισης και επιλογής.
Η Φυσικό Αέριο ανακοίνωσε τιμή στα 14,2 η κιλοβατώρα, η Elpedison στα 17,06 λεπτά/KWh και η Volton στα 14,41.

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ!

Evripos 90FM

Ιονία Οδός: Το μοιραίο λάθος του ζευγαριού που προκάλεσε το δυστύχημα

Evripos 90FM

Δείτε τον καιρό στο νησί μας!!!

Evripos 90FM