Ειδήσεις

Συνελήφθη καρδιοχειρουργός για «φακελάκι»

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων καρδιοχειρουργός – Διευθυντής Τμήματος Κλινικής Νοσοκομείου της Αθήνας για κακουργηματική δωροληψία και απόπειρα εκβίασης.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, απαίτησε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ από ασθενή προκειμένου να τον χειρουργήσει.

 

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, όπως σημειώνεται, προέκυψε ότι ο ίδιος ιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο νοσηλευόμενο ασθενή χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

 

«Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη χθες (09-07-2014) στην Αθήνα, 59χρονος ιατρός, χειρουργός -Διευθυντής Τμήματος Κλινικής Νοσοκομείου της Αθήνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης, κατ’ επάγγελμα, εξακολούθηση και συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος.

 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος εισήχθη στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, συνεπεία εμφράγματος, νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική, όπου διαγνώστηκε από τους θεράποντες ιατρούς η ανάγκη να χειρουργηθεί άμεσα.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιατρός απαίτησε παράνομα και εκβιαστικά, αρχικά το χρηματικό ποσό των (1.500) ευρώ, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στο ποσό των (500) ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς «by pass» (αορτοστεφανιαία παράκαμψη). 

 

Μάλιστα προκειμένου να πείσει τον ασθενή να ενδώσει στην παράνομη απαίτησή του, επικαλέστηκε προσχηματικά ότι επρόκειτο να του δώσει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και μετέθεσε σε μελλοντικό χρόνο τη χειρουργική επέμβαση, παρόλο που σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις, ήταν επιβεβλημένη η συνέχιση της νοσηλείας και η υποβολή του σε χειρουργική επέμβαση.

 

Προχθές (08-07-2014) ο ιατρός, σε νεότερη συνάντησή του με τον νοσηλευόμενο ασθενή, επανέλαβε την παράνομη απαίτησή του για την καταβολή των (500) ευρώ, ζητώντας το ποσό προκαταβολικά, πριν την πραγματοποίηση της εγχείρησης, η οποία ορίστηκε για τις επόμενες ημέρες.

 

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, πρωινές ώρες χθες (09-07-2014) στο γραφείο του ιατρού στο Νοσοκομείο, συγγενής του ασθενούς του παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (500) ευρώ.

 

Στη συνέχεια, ο ιατρός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, ενώ σε σωματική του έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

-το προσημειωθέν χρηματικό ποσό των (500) ευρώ,

 

-το χρηματικό ποσό των (355) ευρώ, ως προερχόμενο από παρόμοια παράνομη δραστηριότητα και

 

-χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα ιατρών, υπαλλήλου του Νοσοκομείου και διάφορα χρηματικά ποσά, που αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω συναφούς έρευνας. 

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ίδιος ιατρός, τον περασμένο Μάιο, απαιτούσε εκβιαστικά από άλλο ασθενή, νοσηλευόμενο για εγχείρηση καρδιάς στο ίδιο Νοσοκομείο, χρηματικό ποσό 1.500-2.000 ευρώ.

 

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη και άλλων ανάλογων περιστατικών αλλά και η ενδεχομένη συμμετοχή στην εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα και άλλων ατόμων.

 

Ο συλληφθείς οδηγείται πρωινές ώρες σήμερα (10-07-2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

 

real.gr

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο – «Ο Σουλτάνος απειλεί Ελλάδα και Κύπρο με πόλεμο»

Evripos 90FM

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη λίστα με …τις αλλαγές Μειώνονται τα τεκμήρια για ΙΧ και ο φόρος στα μερίσματα

Evripos 90FM

Σκληρή ανακοίνωση με αιχμές από τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την Μακεδονία

Evripos 90FM