Ειδήσεις

Θεσσαλία: Η αναλγησία στο «μεγαλείο» της – Εισπρακτικές παίρνουν τηλέφωνο πλημμυροπαθείς

 

Η αναλγησία… στο μεγαλείο της. Εισπρακτικές εταιρείες παίρνουν τηλέφωνο πλημμυροπαθείς δανειολήπτες της Θεσσαλίας για να εξοφλήσουν τις δόσεις τους. Όπως ανέφερε  ο δικηγόρος, Γιώργος  Νικολακόπουλος στο OPEN, εισπρακτικές εταιρείες καλούν τους πλημμυροπαθείς για τις δόσεις δανείου.  

«Υπάρχουν οχλήσεις από τα τηλέφωνα. Υποτίθεται ότι δεν ξέρουν συγκεκριμένες περιοχές αλλά υπάρχουν οχλήσεις. Τα funds υποτίθεται ότι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τις τράπεζες και πρέπει να δούμε τι θα κάνουν για τις οχλήσεις αλλά και γενικότερα για την πληρωμή των δόσεων» συμπλήρωσε.  «Τα funds λένε ότι δεν είναι τράπεζες, δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται .Έχω καταγγελίες ότι παίρνουν τηλέφωνο τους πλημμυροπαθείς» επανέλαβε.

Ο κ. Νικολακόπουλος συνέχισε λέγοντας πως «εάν δεν δοθεί εγγύηση του δημοσίου ούτε το 20% θα δώσουν οι τράπεζες. Αυτό είναι δεδομένο. Είναι πολύ δύσκολη η δανειοδότηση όλη αυτή την περίοδο. Πόσω μάλλον να δώσουν δανειοδότηση το 20% για τις επισκευές εάν δεν υπάρχει εγγύηση του δημοσίου».

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή πλειστηριασμών

Υπενθυμίζεται ότι χθες εκδόθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμών) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με ισχύ από 6 Σεπτεμβρίου έως 10 Νοεμβρίου λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Το διάστημα αυτό απαιτείται προκειμένου να ολοκληρώσει η Κεντρική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής το έργο της και να βγουν οι σχετικές Υπουργικές αποφάσεις, που θα έχουν ορίζοντα εξαμήνου όπως είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ελληνική Ενωση Τραπεζών

Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Ελληνική Ενωση Τραπεζών και η κάθε τράπεζα χωριστά θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα λάβει ώστε να στηρίξουν τους πελάτες τους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα των τελευταίων δύο μηνών.

«Πολίτες και επιχειρήσεις, που επιθυμούν να υποβάλουν επείγοντα αιτήματα ιδίως σε σχέση με την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τις τράπεζες συνεργασίας τους» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ενωση.  

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πενταετή φυλάκιση στον 18χρονο που βίαζε τον 13χρονο αδελφό του στη Ρόδο

Evripos 90FM

ΣτΕ: Άμεση πληρωμή του 50% των φόρων

Evripos 90FM

ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα προγράμματα με μισθό πάνω από 900 ευρώ – Ποιοι οι δικαιούχοι

Evripos 90FM