Ειδήσεις

Το δημοσιογραφικό απόρρητο επικαλέστηκε ο Αιμίλιος Λιάτσος για τα περί χρηματισμού βουλευτών

Το δημοσιογραφικό απόρρητο επικαλέστηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, Π. Παναγιωτόπουλου, ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra News», Αιμίλιος Λιάτσος, που κατέθεσε επί μιάμιση ώρα για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ενόψει εκλογής προέδρου Δημοκρατίας.

Ο κ. Λιάτσος -o οποίος κλήθηκε να καταθέσει, καθώς το θέμα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα που διευθύνει- τόνισε, σε δηλώσεις του, πως οι πληροφορίες του ήταν από αξιόπιστες πηγές.

Όπως είπε «καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που συνόδευσε τον δημοσιογράφο στο Εφετείο δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος, όμως, δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Σημειώνεται ότι στο επίμαχο δημοσίευμά της η «Kontra News» επικαλέστηκε πληροφορίες για τη συγκρότηση «ταμείου», προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη, έχει κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε προβεί σε ανάλογες καταγγελίες.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Κούγιας: Έχω φωτογραφία του φερόμενου δολοφόνου του Άλκη με γιο αστυνομικού -Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Evripos 90FM

Πάτρα: Οδηγός τραβούσε σκύλο με αλυσίδα

Evripos 90FM

Ψάχνουν στον συγκυβερνήτη τις απαντήσεις για την τραγωδία

Evripos 90FM