Τοπικά νέα

Νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς ιδρύει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου

καταφύγιο ζώων
Ένα νέο σύγχρονο σπίτι θα αποκτήσουν τα αδέσποτα του δήμου μας, με την κατασκευή του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα εγκρίθηκαν σήμερα από τη Δημοτική Επιτροπή οι όροι διακήρυξης του έργου, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημοπράτησή του. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 334.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
Η ίδρυση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης, προβλέπεται να γίνει σε έκταση 5.755,83 τ.μ. εκτός σχεδίου πόλεως Αλιβερίου, εκτός ζώνης των 500μ. και εκτός ζώνης οικιστικού ελέγχου, στη θέση «Γούνια ή Κάμπος», εκεί που σήμερα στεγάζεται το προσωρινό καταφύγιο.
Θα κατασκευαστούν δύο κτίρια, τα οποία θα έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 70 αδέσποτων ζώων. Οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι οι πλέον σύγχρονες και θα ενισχύσουν σημαντικά την περισυλλογή, τη φιλοξενία και κυρίως τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας.
Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα υγείας και σεβασμού και  αφορά στην ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας.

Σχετικά Άρθρα

Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Επείγουσες αποκαταστάσεις στον Δήμο Χαλκιδέων, λόγω του έντονου καιρικού φαινομένου “Μπάλλος”»

Evripos 90FM

Εξιχνιάσθηκαν μία ληστεία και μία απόπειρα ληστείας, σε κατάστημα περιοχής του Ορχομενού Βοιωτίας

Evripos 90FM

Στην Χαλκίδα οι προβολείς της Ρυθμικής Γυμναστικής – «IRINI CUP» 13-15 Μαΐου

Evripos 90FM