Τοπικά νέα

Νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς ιδρύει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου

καταφύγιο ζώων
Ένα νέο σύγχρονο σπίτι θα αποκτήσουν τα αδέσποτα του δήμου μας, με την κατασκευή του νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα εγκρίθηκαν σήμερα από τη Δημοτική Επιτροπή οι όροι διακήρυξης του έργου, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημοπράτησή του. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 334.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.
Η ίδρυση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα αποτελεί χώρο προσωρινής παραμονής και περίθαλψης, προβλέπεται να γίνει σε έκταση 5.755,83 τ.μ. εκτός σχεδίου πόλεως Αλιβερίου, εκτός ζώνης των 500μ. και εκτός ζώνης οικιστικού ελέγχου, στη θέση «Γούνια ή Κάμπος», εκεί που σήμερα στεγάζεται το προσωρινό καταφύγιο.
Θα κατασκευαστούν δύο κτίρια, τα οποία θα έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 70 αδέσποτων ζώων. Οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι οι πλέον σύγχρονες και θα ενισχύσουν σημαντικά την περισυλλογή, τη φιλοξενία και κυρίως τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας.
Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα υγείας και σεβασμού και  αφορά στην ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας.

Σχετικά Άρθρα

Στη γιορτή για το άναμμα το Χριστουγενιάτικου δένδρου βρέθηκε ο Γιάννης Καλαβρής

Evripos 90FM

Το Επιμελητήριο Εύβοιας και οι Ομοσπονδίες έθεσαν επι τάπητος στο Νίκο Παππά τα προβλήματα της Εύβοιας και της ευβοϊκής επιχειρηματικότητας

Evripos 90FM

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας: Ζητά προσλήψεις προσωπικού – Κινητοποίηση στις 16/2

Evripos 90FM