Τοπικά νέα

ΠΣτΕ: Χρηματοδότηση 4.942.465 € για τη δημιουργική απασχόληση 2.568 παιδιών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης της δράσης: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης

στη Στερεά Ελλάδα, Περιόδου 2023-2024» στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027».
 
Με τη συγκεκριμένη ένταξη, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε και θα διαθέσει χρηματοδοτήσεις ύψους 4.942.465 €, με τις οποίες θα καλυφθούν τη νέα σχολική χρονιά οι ανάγκες για τη φροντίδα, τη δημιουργική απασχόληση και φύλαξη 2.568 παιδιών.
 
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει ως στόχο:
 Τη διασφάλιση της ισότιμης και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβασης των βρεφών, νηπίων και παιδιών σε ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής και εκπαίδευσης στην προσχολική και σχολική ηλικία.
 Την πρόσβαση παιδιών (τυπικής ανάπτυξης και ΑμεΑ)σε υπηρεσίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων απασχόλησης.
 Την πρόσβαση στις ανωτέρω υπηρεσίες και για ωφελούμενα βρέφη, νήπια και παιδιά, που λόγω εισοδηματικών ή άλλων κριτηρίων εκφεύγουν από το πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής «Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά».
Η διάθεση θέσεων των ανωτέρω δράσεων πραγματοποιείται προς το κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του τέκνου του, την οποία λαμβάνει από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.
 
«Εξασφαλίζουμε από το νέο μας πρόγραμμα “ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027” χρηματοδότηση που προσεγγίζει τα 5.000.000 ευρώ για να καλύψουμε τις ανάγκες δημιουργικής απασχόλησης και φροντίδας 2.568 παιδιών τη νέα σχολική χρονιά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:
 
«Τελικός στόχος μας, να προσφέρουμε ευχάριστες και ωφέλιμες δραστηριότητες στα παιδιά και παράλληλα να διευκολύνουμε χιλιάδες συμπολίτες μας – γονείς και κηδεμόνες – προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα οικογενειακά, αλλά και στα εργασιακά τους καθήκοντα».

Σχετικά Άρθρα

Καιρός – ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης μέχρι το πρωί της Πέμπτης

Evripos 90FM

Γ. Κελαϊδίτης: Η ένταση και διάρκεια των φαινομένων που χτύπησαν την Εύβοια προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε υποδομές και περιουσίες. (Δείτε φωτογραφίες)

Evripos 90FM

Σοκ! Σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να κλέψει μετασχηματιστή

Evripos 90FM