Τοπικά νέα

Στη διάθεση των πολιτών ΑμεΑ το νεοσύστατο Γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων.

Άνοιξε τις πύλες του το Γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων, με τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία της αρμόδιας Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας Κεφαλά, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων, Συλλόγων και πλήθους κόσμου, μεταδίδοντας σε όλο τον Δήμο Χαλκιδέων, απ’ άκρη σε άκρη, το ηχηρό σύνθημα «Όλοι μαζί-Όλοι ένα».

Τον Αγιασμό του Γραφείου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, κατά την ομιλία του, ευχήθηκε με τη βοήθεια του Θεού, όλοι οι άνθρωποι να πραγματοποιήσουν το σύνθημα «όλοι μαζί-όλοι ένα» και αυτό να διεισδύσει στην καρδιά, η οποία πρέπει να είναι ευρύχωρη και συγχωρητική, ώστε να χωράνε μέσα σε αυτή οι πάντες και τα πάντα.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Υφυπουργός κ. Κεφάλα, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε την προσπάθεια της Πολιτείας για κοινωνική συνοχή και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμο Χαλκιδέων για την πρωτοβουλία αυτή και ευχήθηκε το γραφείο να επιτελέσει τον σκοπό του, για μια κοινωνία πιο δίκαιη και συμπεριληπτική.

Κατά την ομιλία της, η Δήμαρχος καλωσόρισε όλους, όσοι παρευρέθηκαν στην σημαντική αυτή μέρα για τον Δήμο Χαλκιδέων και ευχαρίστησε Φορείς, Συλλόγους, Εθελοντές και τα Ειδικά σχολεία που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια αυτή. «Η καρδιά μας γεμίζει με υπερηφάνεια, ικανοποίηση και ελπίδα, γιατί σήμερα παρουσιάζουμε με καμάρι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ένα όνειρο, μοναδικό στην Ελλάδα, που θα είναι δίπλα, ουσιαστικός αρωγός και στήριγμα σε κάθε δημότη και επισκέπτη ΑμεΑ στον Δήμο Χαλκιδέων. Η λειτουργία του γραφείου κινείται σε 3 άξονες: καταγραφή και σύνδεση των δημοτών ΑμεΑ με την πλατφόρμα Safe AmeA, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, η έκδοση κάρτας ΑμεΑ με ειδικά προνόμια και η εξυπηρέτηση των δημοτών ΑμεΑ σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Υπηρεσίες του Δήμου. Δεν σταματάμε εδώ όμως, θα ψάχνουμε συνεχώς τρόπους να ενισχύουμε την παροχή υπηρεσιών και την προσβασιμότητα σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας.», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Στο τέλος, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι στοιχειώδες χρέος προς όλους τους πολίτες η ύπαρξη Γραφείου ΑμεΑ στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, ιδιαίτερα προς όσους οι ίδιοι ή άνθρωποι του οικογενειακού τους περιβάλλοντος έχουν αναπηρία.

Μετά τον Αγιασμό, ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης μας, η Υφυπουργός και η Δήμαρχος Χαλκιδέων έκοψαν την κορδέλα, για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του γραφείου ΑμεΑ και ακολούθησε η δράση «Όλοι μαζί-Όλοι ένα», που όποιος επιθυμούσε έβαζε ένα κομμάτι κι ένωνε τα κομμάτια της καρδιάς, δράση που θα καθιερωθεί και θα πραγματοποιείται κάθε 3 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Μιτζιφίρη προς Δήμαρχο Χαλκιδέων: “Δυστυχώς αποτύχατε κα Βάκα!”

Evripos 90FM

Κακοκαιρία “Φίλιππος” – Εύβοια: 187 μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν – Μάχη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι!

Evripos 90FM

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο συνδετήριο κλάδο Σχηματάρι – Χαλκίδα

Evripos 90FM