Τοπικά νέα

Τα κρασιά της Περιφέρειάς μας στην έκθεση «PROWEIN 2022» της Γερμανίας – Τι δήλωσε ο Ευ. Κούκουζας!

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στην έκθεση οίνου και ποτών ProWein 2022

Με θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Οίνων – Ποτών «PROWEIN 2022» που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2022 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Η «PROWEIN» μετά από την αναβολή διεξαγωγής της λόγω της πανδημίας το 2020, επανήλθε δυναμικά με την συμμετοχή 5,700 εκθετών από 62 χώρες και με πάνω από 38,000 επισκέπτες από 145 χώρες.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση στο εθνικό περίπτερο που επιμελήθηκε ως φορέας εξωστρέφειας η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) και με την υποστήριξη του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προβλήθηκαν τα προϊόντα επιχειρήσεων του κλάδου της οινοποιίας και των ποτών και οι οποίες αξιοποίησαν αυτή την ευκαιρία προώθησης και διάθεσης των προϊόντων τους σε μια δυναμική και πολλά
υποσχόμενη αγορά όπως αυτή της Γερμανίας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κος Ευάγγελος Κούκουζας ανέφερε τα εξής: « Aκολουθώντας πιστά τις δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κου Φάνη Σπανού, συμμετείχαμε σε ένα ακόμα εκθεσιακό γεγονός που παρήγαγε θετικά οφέλη για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας.

Είμαστε μια ανοιχτή Περιφέρεια με εξωστρεφή προσανατολισμό και έχουμε ως στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των εξαιρετικών κρασιών της Στερεάς Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον. Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαίσιους Στερεοελλαδίτικους οίνους και να πάρουν μια μικρή γεύση από την πληθώρα των οινοποιητικών «διαμαντιών» που προέρχονται από την ευλογημένη Στερεοελλαδίτικη γη.»

Σχετικά Άρθρα

Σκύρος – Αποκλειστικό: Στην συνεδρίαση των Επιμελητηρίων Στ. Ελλάδας ο Σίμος Κεδίκογλου

Evripos 90FM

Σκύρος: Ρεκόρ κρατήσεων για το 3ημερο της Καθαράς Δευτέρας!

Evripos 90FM

Τροχαίο στην Χαλκίδα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε δέντρο

Evripos 90FM