
Την αποψή του για το μέγα ζήτημα του ΧΥΤΑ Χαλκίδας εξέφρασε ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Σπύρου μέσω των social media.
Διαβάστε εδώ την ανάρτησή του:
“Ο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας έχει ήδη κορεστεί.
Αυτό δεν είναι ένα αιφνίδιο και απρόβλεπτο γεγονός, αλλά μια κατάσταση που εξελίχθηκε σε απόλυτη αναλογία με τις προβλέψεις.
Ακόμα και αυτή η παράταση λειτουργίας που χορηγήθηκε μέχρι τον Ιούλιο του 2022 εκπνέει σε λίγες εβδομάδες.
Στο εξής όλες οι λύσεις θα είναι επώδυνες με χειρότερη περιβαλλοντικά την ανεξέλεγκτη καύση των σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και χειρότερη οικονομικά για τους δημότες την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) από ιδιωτικό αντί για αυτοδιοικητικό φορέα.
Η αντεγκλήσεις μεταξύ Δήμου χαλκιδέων και Φορέα Διαχείρισης, που σκοπό έχουν να μεταβιβάσουν την ευθύνη για την μη λύση από τη μία στην άλλη πλευρά, όχι μόνο δε συμβάλλουν σε τίποτα, αλλά επιδεινώνουν μία ήδη πολυ κακή κατάσταση.
Η πολιτισμένη και υπεύθυνη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων και μάλιστα σε διευρυμένη βάση που θα συμπεριλαμβάνει τα επιμελητήρια, τους βουλευτές, την Περιφερεια και τους άλλους εξυπηρετούμενους δήμους, συνιστά αναντίρρητα ύψιστη ανάγκη.
Έστω και τώρα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και να δρομολογηθούν βιώσιμες και όχι επαχθείς λύσεις που μπορεί να επιβληθούν από μία τεχνητά διαμορφωμένη συνθήκη «κατάστασης ανάγκης».
