Του κόσμου τα περίεργα

Πανεύκολο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ των μοναχών

Η ποιο νόστιμη συνταγή που έχετε δοκιμάσει και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το κλασικό κεικ.

Υλικά

50 ml σπορέλαιο

500 ml χυμός πορτοκάλι

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 κουταλιές κακάο

2 κουταλάκια σόδα μαγειρική

1 κουταλάκι αλάτι

2 βανίλιες

 

Για το γλάσο:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές κονιάκ

1 κουταλιά σπορέλαιο

1 κουταλιά μαργαρίνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180° Κελσίου για 30 λεπτά περίπου. (Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι).

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το κόψουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

 

Σχετικά Άρθρα

Έρχεται η… αληθινή Barbie: Με ακμή, ραγάδες και κυτταρίτιδα

Evripos 90FM

Κρυμμένη αλλά εντυπωσιακή πισίνα

Evripos 90FM

Λαχταριστό Κέικ χωρίς αυγά και βούτυρο

Evripos 90FM