Ειδήσεις

Τουρκία : Αρχαίες κεφαλές αγαλμάτων της Αφροδίτης και του Διόνυσου εντοπίστηκαν στην Κιουτάχεια

Τα τουρκικά ΜΜΕ και το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δίνουν ευρεία δημοσιότητα στις σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δύο εκπληκτικής ομορφιάς κεφαλές αρχαίων αγαλμάτων της Αφροδίτης και του Διόνυσου, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Κιουτάχεια της Τουρκίας, στην Β.Δ. Μικρά Ασία.

 «Κατά τις ανασκαφές, συναντήσαμε ευρήματα που μας προκάλεσαν έκπληξη. Αυτά ήταν οι κεφαλές μεγάλων μαρμάρινων αγαλμάτων. Η μία κεφαλή είναι της «Αφροδίτης», γνωστής ως θεά του έρωτα και της ομορφιάς, με ύψος περίπου 50 εκατοστών.

Η άλλη είναι από το άγαλμα του Διονύσου ύψους 45 εκατοστών, που είναι γνωστός ως ο θεός του κρασιού στη μυθολογία» δήλωσε ο επικεφαλής της ανασκαφής Δρ. Gokhan Coskun.  Η περιοχή που ήρθαν στο φως τα σημαντικά ευρήματα, απέχει 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της Κουτάχειας, στο ρέμα Πενκαλάς, παραπόταμο του Ρυντάκου ποταμού, όπου έχουν έρθει στο φως και άλλες αρχαιότητες, κυρίως από τη ρωμαϊκή περίοδο.

Kütahya’da Bulundu! Büyük Heyecan…

 Στην περιοχή διασώζεται ναός του Δία και ρωμαϊκή γέφυρα του 2ου αιώνα μ.Χ.

Τα τουρκικά ΜΜΕ δίνουν ευρεία δημοσιότητα στις αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Κουτάχεια, όπως και το πρακτορείο ειδήσεων Anadol

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχετικά Άρθρα

Ματίνα Παγώνη: Τεστ και έως 10 άτομα στο ρεβεγιόν, πότε αναμένεται η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Evripos 90FM

Περσείδες: Κορυφώνεται η πιο εντυπωσιακή βροχή διαττόντων αστεριών του καλοκαιριού

Evripos 90FM

Πέθανε ο πατέρας της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

Evripos 90FM