Ειδήσεις

Τράπεζα Θεμάτων: Χωρίς προβλήματα σήμερα οι εξετάσεις στα Λύκεια

Ομαλά ξεκίνησαν σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια της χώρας, καθώς δεν υπήρξαν προβλήματα με την τράπεζα Θεμάτων, όπως συνέβη τις δύο προηγούμενες ημέρες με την κατάρρευσή της λόγω κυβερνοεπίθεσης.

 

Πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι έως τις 8.30 το πρωί συνδέθηκαν και πήραν θέματα περίπου 1.200 λύκεια από τα συνολικά 1.400 της χώρας.

Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχουν προχωρήσει στη καλύτερη θωράκιση της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων καθώς οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια θα συνεχιστούν έως τα μέσα Ιουνίου, μετά τη διακοπή τους λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν αύριο στα Επαγγελματικά και τα Γενικά λύκεια.

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Γιάννης Αντωνίου μιλώντας στην «Κ» ανέφερε ότι «δεν έγινε ποτέ στο ΙΕΠ πρόταση για εγκατάσταση του συστήματος Akamai, που προσφέρει μεγαλύτερη προστασία στην Τράπεζα. Φτιάξαμε το software της πλατφόρμας και απευθυνθήκαμε στο ΕΔΥΤΕ που φιλοξενεί την Τράπεζα Θεμάτων στις δικές του υποδομές. Αισθανόμασταν εξασφαλισμένοι από την “παρουσία” του ΕΔΥΤΕ, με το οποίο η συνεργασία μας είναι εξαιρετική».

Σχετικά Άρθρα

“Στερεά Ελλάδα: Συλλήψεις για ναρκωτικά μετά από αστυνομικούς ελέγχους”

Evripos 90FM

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στην έκθεση προϊόντων στο Metropolitan Expo

Evripos 90FM

Θάνατοι τριών παιδιών στην Πάτρα: Πληροφορίες για νέα προσαγωγή τις επόμενες ώρες

Evripos 90FM