Ειδήσεις

Βαφτίζουν το «λευκό τυρί» φέτα ελληνική εξαπατώντας τον καταναλωτή

Για «ποινικές ευθύνες» για το τρικ με την φέτα μιλάει ο Απόστολος Ραφτόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Για αισχροκέρδεια και εξαπάτηση του καταναλωτή με την σφραγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης καταγγέλλει η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας το τρικ που κάνει η γαλακτοβιομηχανία Ήπειρος με την «φέτα» και το λευκό τυρί.

Συγκεκριμένα το προϊόν «ΛΕΥΚΟ ΤΥΡΙ» μέσω της επίσημης ιστοσελίδας e-katanalotis.gov.gr του υπουργείου Ανάπτυξης μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2023 τιτλοφορούσε ως «Ήπειρος φέτα μαλακή» από 100% Ελληνικό Αιγοπρόβειο γάλα με τιμή 15,80€, το κιλό.

Ωστόσο, όταν η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών διεξήγαγε έρευνα διαπιστώνοντας ότι το αιγοπρόβειο γάλα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικής παραγωγής όπως προβλέπει και ρητά αναφέρει η ισχύουσα νομοθεσία και άρα δεν μπορεί το προϊόν να φέρει την ελληνική σημαία η εταιρία έσπευσε να σβήσει από το καπάκι την Ελληνική σημαία και την λέξη Ελληνικό (Αιγοπρόβειο γάλα). Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία παραμένουν στα σάιτ τους, παραπλανώντας τον καταναλωτή ως να πρόκειται σε φέτα.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Ραφτόπουλο πρόκειται για παραλείψεις που εγείρουν ποινικές ευθύνες καθώς παραβιάζεται ο νόμος 4492/2017 άρθρο 5 παράγραφος 3 που ορίζει επακριβώς πως ένα προϊόν μπορεί να πάρει το Ελληνικό σήμα και να λέγεται ΠΟΠ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Έρχεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για φορολόγηση του κρυφού πλούτου

Evripos 90FM

Ρυθμίσεις οφειλών: Παράταση και τον Οκτώβριο για επανένταξη στις 100 & 120 δόσεις.

Evripos 90FM

ΔΙΑΣ: Αυτοί είναι οι «φύλακες-άγγελοι» του βρέφους που εγκατέλειψαν στο Χαλάνδρι – Οι πρώτες δηλώσεις για το περιστατικό

Evripos 90FM