Ειδήσεις

Βάζουν τους ιδιώτες στο ασφαλιστικό!

Μεταξύ των προτάσεων εξέχουσα θέση κατέχει η υπόδειξη ότι οι υπάρχουσες ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται ανάλογα με το εισόδημα που προέρχεται από τη συγκεκριμένη εργασία του κάθε μισθωτού ή αυτοαπασχολούμενου θα πρέπει να αντικατασταθούν με φόρους (υπέρ του ασφαλιστικού), σύμφωνα με το συνολικό εισόδημα του κάθε πολίτη.

Με τους πόρους αυτούς θα μπορούσε να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση για τις κύριες συντάξεις. Οσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν εφόσον το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης λειτουργήσει πραγματικά με «ανακεφαλαιοποιητικό» και όχι με «αναδιανεμητικό» τρόπο.

Δηλαδή, εφόσον υπάρχουν πόροι στα ταμεία θα χορηγούνται συντάξεις, διαφορετικά θα λειτουργήσει το σύστημα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Ως «κατώτατη σύνταξη», που θα δίνεται σε όλους όσοι δεν έχουν κανένα επιπλέον εισόδημα ή περιουσία, προτείνεται η παροχή ενός προνοιακού επιδόματος ύψους 416 ευρώ μηνιαίως.
real.gr

Σχετικά Άρθρα

Δια νόμου χημικός ευνουχισμός για παιδόφιλους στη Ρωσία

Evripos 90FM

«Στο κόκκινο» ο υδράργυρος με 45αρια από του Προφήτη Ηλία σήμερα μέχρι και 27 Ιουλίου

Evripos 90FM

Από τα παλιά ταμεία οι επιστροφές χρημάτων για τα φάρμακα

Evripos 90FM